POTRES NA APENINIMA: Milan Tomić na klupi Olimpije iz Milana!

Autor:

Sport

05.07.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati stručnjak pronašao novi angažman.

POTRES NA APENINIMA: Milan Tomić na klupi Olimpije iz Milana!

Foto: Starsport

Milan Tomić

Srpski košarkaški trener Milan Tomić pojačaće stručni štab Olimpije iz Milana, pošto će postati pomoćnik Etoreu Mesini, glavnom treneru slavnog kluba sa severa Italije.

U prethodnoj sezoni se dosta očekivalo od Olimpije, imali su moćan tim, ali su ih povrede poremetile, pa nisu uspeli da obezbede Top 8 fazu Evrolige. Ipak, svojim navijačima su se iskupili u prvenstvu, gde su u velikom finalu, posle sedam utakmica, savladali Virtus Bolonju (4:3).

Sada su očigledno odlučili da se dodatno pojačaju, između ostalog i na klupi, pa će Milan Tomić postati deo stručnog štaba.

- Srećan sam što sam postao deo tako prestižnog kluba i familije kakva je Olimpija Milano. Raditi sa jednim od najboljih evropskIh trenera i biti deo ovako kvalitetnog stručnog štaba je velika čast i velika prilika za mene. Od sada, biću potpuno fokusiran da pomognem ekipi da ostvari zacrtane ciljeve - rekao je Tomić.

Foto: Starsport

Milan Tomić, bivši trener Crvene zvezde Meridianbet

Tomić će po prvi put u karijeri raditi van Srbije ili Grčke, pošto je i kao igrač i kao trener bio u ove dve države. Domaćoj javnosti je svakako najpoznatiji kao trener Crvene zvezde Meridianbet, sa kojom je u sezoni 2018/19 osvojio titulu AdmiralBet ABA lige, pobedom u velikom finalu protiv ekipe Budućnosti (3:2).

Glavni trener Armanija će ostati Mesina, a u stručnom štabu će i dalje biti Mario Fioreti, koji je deo Olimpije još od 2004. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading