POSLEDNJI NEKA UGASI SVETLO: Nastavljen EGZODUS - najbolji igrači Evrolige odlaze u NBA!

Autor:

Sport

02.07.2023

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko će biti najveća zvezda evropske košarke naredne sezone?

POSLEDNJI NEKA UGASI SVETLO: Nastavljen EGZODUS - najbolji igrači Evrolige odlaze u NBA!

Foto: Tanjug/AP

Kajl Hajns i Vasilije Micić

Jedna od najzanimjlivih letnjih pijaca u poslednjih nekoliko godina, makar kada su u pitanju košarkaški transferi.

Čini se da nema nijedne najveće zvezde Evrolige koji ovog leta neće promeniti tim, ili se makar o tome ne priča, ali se čini da obrazac neki već postoji - svi najbolji igrači žele u NBA.

Prvi su potez povukli Saša Vezenkov i Vasilije Micić. Saga o odlasku bugarskog igrača u najjaču ligu sveta traje već nekoliko meseci, a na kraju je dobila svoj epilog, pa ćemo MVP-a iz redova Olimpijakosa sledeće sezone videti u redovima Sakramento Kingsa.

Foto: Euroleague

Saša Vezenkov, ovogodišnji MVP Evrolige

Nedugo nakon Vezenkova, svoj potez je povukao i Vasilije Micić, koji će naredne sezone igrati u Oklahoma siti Tanderu. Već par leta se pominjala mogućnost da će naš reprezentativac karijeru nastaviti u NBA ligi, a sada je stigla i potvrda, pa će plej "orlova" za tri sezone zaraditi oko 23 i po miliona dolara.

Foto: Tanjug/AP

Vasilije Micić je novi košarkaš Oklahome

Nisu njih dvojica jedini koji će napustiti Evropu. Iako se činilo da će Valter Tavares i naredne sezone igrati za Real Madrid, pojavila se informacija da je za košarkaša sa Zelenortskih ostrva zainteresovan Portland. Videćemo šta će biti u narednim nedeljama, ali postoji šansa da će Madriđani ostati bez najdominantnijeg igrača Evrope.

Tokom dana se pojavila informacija i da će Geršon Jabusele pokušati da se vrati u Ameriku, Dante Egzum je otišao iz Partizana i pojačao Dalas Maverikse, pa se postavlja pitanje - hoće li ijedna zvezda ostati u Evroligi?

Podsetimo, ovogodišnje izdanje elitnog takmičenja u Evropi počinje 5. oktobra, a učestvovaće, baš kao i prošle sezone, i Partizan i Crvena zvezda Meridianbet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading