SAGA JE ZAVRŠENA! Ni Bursa, ni Virtus! Alimpijević ima novi klub!

Autor:

Sport

29.06.2023

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Crvene zvezde Meridianbet ne menja državu.

SAGA JE ZAVRŠENA! Ni Bursa, ni Virtus! Alimpijević ima novi klub!

Foto: Starsport

Dušan Alimpijević

Srpski košarkaški stručnjak Dušan Alimpijević novi je trener Bešiktaša, saopštio je danas klub iz Istanbula.

Ovu vest je potvrdio i menadžer srpskog trenera Miško Ražnatović na svom Tviter nalogu. Alimpijević (37) je u prethodne tri sezone vodio Bursu, a pre toga je trenirao Avtodor, Crvenu zvezdu Meridianbet, FMP Železnik, Spartak iz Subotice i novosadsku Vojvodinu.

Alimpijević je 2022. proglašen za trenera godine u Evrokupu, pošto je Bursu iste sezone doveo do finala, u kome je poražen od Virtusa.

Tada je biviši šef struke kluba sa Malog Kalemegdana šokirao Partizan usred Beograda i eliminisao crno-bele iz daljeg toka, iako su važili za jedne od najvećih favorita za osvajanje pehara i plasman u Evroligu.

 

 

Inače, njegovo ime prethodnih dana povezivalo se i sa klubom iz Bolonje, međutim, uprava Virtusa je odlučila da nastavi saradnju sa Serđom Skariolom.

Podsetimo, crno-beli iz Istanbula će naredne sezone igrati u Evrokupu, a čelnici Evrolige uveli su novo pravilo u ovom takmičenju, koje stupa na snagu od sezone 2023/2024.

Bešiktaš je sezonu u turskom šampionatu jedva izborio opstanak, završivši na pretposlednjem 14 mestu sa 40 bodova.

Čelnici kluba su odmah krenuli u potpunu reorganizaciju stručnog štaba i igračkog kadra, pa se nadaju da će sa Alimpijevićem doći i bolji rezultati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading