ZVEZDA MERIDIANBET ĆE OPRAVDATI POVERENJE: Pitali smo Šakotu o pozivnici Evrolige, bivši trener crveno-belih odgovorio kao iz topa!

Autor:

Sport

29.06.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadam se da će crveno-beli iskoristiti priliku, kao Partizan prošle sezone, i da će imati zapaženu ulogu u Evroligi, kaže bivši trener tima sa Malog Kalemegdana.

ZVEZDA MERIDIANBET ĆE OPRAVDATI POVERENJE: Pitali smo Šakotu o pozivnici Evrolige, bivši trener crveno-belih odgovorio kao iz topa!

Foto: Starsport

KK Crvena zvezda

Crvena zvezda Meridianbet igraće ponovo u Evroligi, odlučilo je elitno košarkaško takmičenje. Crveno-beli su dobili specijalnu pozivnicu, na isti način kao Partizan minule sezone, pa će srpska košarka i Beograd ponovo imati dva predstavnika među 18 najboljih ekipa Evrope.

Upravo činjenica da će njegov bivši klub i dalje igrati Evroligu raduje Dragana Šakotu. Iskusni trenerski vuk za Republiku analizira šta su time dobili dva naša najveća kluba.

Foto: Starsport

Dragan Šakota

- Partizan je prošle godine dobio specijalnu pozivnicu i iskoristio je maksimalno. Igrali su četvrtfinale i umalo nisu izbacili Real i otišli na fajnal-for u Kaunasu. Nadam se da će i Zvezda Meridianbet jednako dobro iskoristiti priliku koju je dobila i da će još jednu sezonu imati zapaženu ulogu u Evroligi - rekao je Šakota.

On se osvrnuo i na dobrobit za srpsku košarku.

- Crveno i crno beli su rivalitetom u Evroligi i AdmiralBet ABA ligi podigli nivo svoje košarke u kojoj su svi pravi ljubitelji našeg sporta uživali, bez obzira na to za koga navijaju. Nadam se da će tako biti i na jesen, kao i da ćemo uživati u po 17 vrhunskih predstava u Beogradu, ali i na gostovanjima. Sve to u punim dvoranama. Za Partizan znamo da će igrati u Areni, a kako čujem i Zvezda Meridianbet planira da se preseli u našu najveću halu i da će tamo oba naša kluba rušiti evropske velikane - dodao je Šakota.

Foto: Starsport

Večiti rivali zajedno ojačali kroz rivalitet u Evroligi

Najveća nepoznanica je u kakvom će sastavu Zvezda Meridianbet ući u novu evroligašku sezonu. Naime, na Malom Kalemegdanu trenutno vode rovovsku bitku da sačuvaju okosnicu tima, ali je pitanje koliko će u tome uspeti. Za sada su crveno-beli dres razdužili Luka Vildoza, Džon Holand i Hasan Martin, ali Šakota veruje da će se odlasci zaustaviti, kao i da će stići adekvatna pojačanja.

- Teško se odupreti ponudama bogatih klubova koji imako kontinuirani priliv velikog novca. Tih nekoliko ekipa poput Reala i Olimpijakosa ne moraju da brinu i tek delimično menjaju sastave. Recimo, i Efes je pet godina zadržao ekipu i osvojio je dve titule u Evroligi. Za Zvezdu Meridianbet i Partizan je najvažnije da zaustave osipanje. Vidimo da će crno-beli zadržati kapitena Kevina Pantera kojeg je tražila Barselona. To je dobar pravac koji oba kluba moraju da pokušaju da slede - zaključio je  Šakota.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading