TEKTONSKE PROMENE U NBA: Svi pokušavaju da svrgnu Jokića sa trona!

Autor:

Sport

22.06.2023

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu dugo mirovali timovi nakon završetka košarkaške sezone u Americi.

TEKTONSKE PROMENE U NBA: Svi pokušavaju da svrgnu Jokića sa trona!

Foto: Tanjug/AP

Markus Smart

Veliki trejd između tri tima desio se u NBA ligi. Boston, Memfis, i Vašington razmenili igrače i pikove na predstojećem draftu.

Počnimo redom, Kristaps Porzingis postaje igrač Seltiksa, Markus Smart ide u Memfis, dok  Vizardsi dobijaju Tajusa Džonsa.

 

 

Tim iz prestonice SAD takođe će biti jači za Danila Galinarija, Majka Musijalu, kao i Bostonov 35. pik na ovogodišnjem draftu.

Grizlisi šalju u Boston svoje izbore prve runde drafta 2023 i 2024 godine.

Markus Smart je u sezoni 2021/2022 bio proglašen za najboljeg defanzivca lige, dok je prošle godine to laskavo priznanje dobio Džeren Džekson Junior, njegov novi saigrač. Nema sumnje da u Memfisu pokušavaju da stvore pravu ratničku odbrambenu ekipu.

Takođe, američki plej će morati da odmeni prvu zvezdu tima Dža Moranta koji je zbog mahanja pištoljem suspendovan prvih 25 utakmica sezone.

Seltiksi ni ove godine nisu uspeli da osvoje šampionski prsten, pa su se odlučili sa renoviranje ekipe. Kristaps Porzingis je akvizicija koja uz Džejsona Tejtuma i Džejlena Brauna može biti ta karika koja je nedostajala za korak više. Prošle sezone sjajni Letonac prosečno je beležio 22 poena, i sa visinom od 222 cm i sjajnim šutem predstavlja ozbiljnu opasnost po protivničke odbrane.

Vašington je ovog leta ostao i bez prve zvezde Bredlija Bila koji je prešao u Finiks Sanse, tako da su se odlučili za potpunu rekonstrukciju tima. Oslobodili su se velikih ugovora i kreću ispočetka.

Mnogo je odličnih igrača koji su bez ugovora, predstoji nam NBA draft u noći između četvrtka i petka, svi će pokušati da se pojačaju i svrgnu sa trona Denver Nagetse i Nikolu Jokića. Vrelo leto je pred svim ljubiteljima najbolje košarkaške lige na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading