NEOČEKIVANO! Povratak u srpsku košarku - STIŽE u Beograd posle DESET godina!

Autor:

Sport

17.06.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće više nego veliko pojačanje.

NEOČEKIVANO! Povratak u srpsku košarku - STIŽE u Beograd posle DESET godina!

Foto: Starsport

Žofri Lovernj i Bojan Subotić

Zanimljiv transfer u AdmiralBet ABA ligi desio se početkom druge polovine juna.

Iskusni Bojan Subotić, koji je tokom karijere nastupao za Radnički basket, FMP iz Železnika, Crvenu zvezdu Meridianbet, Budućnost, ukrajinski Kalev, nemački Bon i mađarski Solnok, posle deset godina se vratio u Srbiju i naredne sezone igraće u predgrađu Beograda.

FMP je potvrdio da je Subotić po drugi put zadužio njihov dres, te je, posle Džordana Vokera, još jedno pojačanje stiglo u Železnik.

 

 

Subotić je dobro poznato lice u srpskoj košarci. Igra na poziciji krilnog centra, a najbolje partije pružao je u dresu Crvene zvezde Meridianbet sa kojom je 2013. godine osvojio Kup Radivoja Koraća i podgoričke Budućnosti sa kojom ima četiri duple krune u Crnoj Gori.

Davne 2013. godine Subotić je napustio mali Kalemegdan i otisnuo se put Podgorice, a sada se vraća u Beograd posle čitave jedne decenije.

Može se reći da je Bojan Subotić stigao kući jer je upravo iz Železnika krenuo ka velikoj sceni. Bio je jedan od lidera generacije FMP-a koja je 2008. godine osvojila juniorsku Evroligu, savladavši Barselonu rezultatom 80:70. Krilni centar je na tom meču upisao 21 poen uz osam skokova.

Subotić je potpisao ugovor na dve sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading