Bavarci slave Saleta: BAJERN POSLE POLA VEKA UZEO KUP!

Autor:

Sport

18.02.2018

16:46 >> 16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši minhenskog Bajerna su posle punih 50 godina uspeli da osvoje Kup Nemačke i to sa našim Aleksandrom Đorđevićem na čelu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Đorđević uspeo da vrati Kup u Minhen nakon 50 godina!

Bajern je u velikom finalu bio bolji od berlinske Albe rezultatom 80:75 i ovom pobedom uspeo da prekine jedan od najdužih nizova bez trofeja u evropskoj košarci.

Nije vredelo Albi ni to što je početkom poslednje deonice imala prednost od 64:54, pošto su pre toga Đorđevićevi izabranici punih šest minuta i četrdeset sekundi bili bez koša. Ipak su u poslednjim trenucima meča uspeli da zbiju redove i preokrenu rezultat protiv Albe i dočepaju se Kupa.

Ključni detalj preokreta bila je strašna odbrana Bajerna, koja je u završna četiri minuta bila besprekorna. Uprkos novoj trojci Pejtona Sive, Bajern je ponovo izudarao rivala brzim poenima, gde su briljirali Kaningem i Hobs. Upravo su oni iskreirali pobedničku seriju 9:0 kojom je Bajern stigao do minimalne, ali važne prednosti (77:73), koju je začinio Reding sa dva penala na 28 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene!

Tačku na pobedu stavio je najbolji strelac utakmice Kaningem, čime je stigao do 28 poena, čemu je dopisao četiri skoka. Odličan je bio i Vladimir Lučić sa 12 poena i četiri uhvaćene lopte, dok je Reding imao 13 poena, pet skokova i tri asistencije. Jović je meč završio sa svega dva poena, ali i pet završnih dodavanja. Kod Albe najefikasniji je bio Luk Sikma sa 14 poena. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading