LEGENDE OSUDILE UVREDE NAVIJAČA: Zemlja košarke, a ne huligana!

Autor:

Sport

16.06.2023

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Iskoreniti edukacijom i molbama jer kazne i pražnjene tribina su kontraproduktivni."

LEGENDE OSUDILE UVREDE NAVIJAČA: Zemlja košarke, a ne huligana!

Foto: instagram.com

Jedina mrlja na prethodna dva meča finalne serije AdmiralBet ABA lige između Partizana i Crvene zvezde Meridianbet (2:0) bila je sramotno vređanje supruge Nemanje Nedovića, košarkaša crveno-belih, kao i porodice predsednika kluba Nebojše Čovića, koje je, nažalost, postalo sastavni deo navijačkog repertoara grobara u večitim derbijima.

Republika

Foto: Starsport

NA UDARU Nemanja Nedović

Doduše, reprezentativac Srbije nije jedini koji je trpeo verbalno nasilje u okršajima crno i crveno belih. Spisak je, zapravo, poduži. Od Gurovića, Filipa Čovića i Petruševa do Mačvana, Pavlovića, Veličkovića na drugoj strani. A pošteđeni nisu bili ni treneri večitih Pešić, Obradović, Vujošević... Pitanje je samo, dokle? Imajući u vidu da naša zemlja baštini možda i najuzbudljivije košarkaško rivalstvo na svetu, zašto da nekolicina neodgovornih i nevaspitanih pojedinaca, zbog ličnih frustracija i kompleksa, unižava spektakl zbog kojeg nam mnogi zavide.

Odgovor na to pokušao je da da Vladimir Cvetković, legendarni košarkaš KK Zvezda Meridianbet i trofejni funkcioner fudbalskog kluba.

Republika

Foto: Starsport

PRAVO U METU Vladimir Cvetković

- Velika je to nesreća, ali su incidenti manji nego ranije. Iskoreniće se to jednog dana. Shvatiće ljudi da to mnogo više šteti nego što doprinosi njihovom klubu. Kako iskoreniti? Stalnim molbama aktera, trenera, novinara... To je jedini način. Greh je da imate najboljeg košarkaša na svetu, a da zemlja bude huliganska. Dakle, samo edukacija, molbe, upozorenja. Kazne ne utiču, pražnjenje tribina ne utiče, to je sve kontraproduktivno - kaže Cvetković za naš portal.

Uz Nemanju Nedovića, ali i ostale koji su na meti huligana, stao je i Nenad Krstić, legendarni centar i bivši kapiten Srbije.

Republika

Foto: Starsport

BRANI PRIJATELJE Nenad Krstić

- Nisam čuo vređanje, već sam naknadno pročitao u medijima. Nažalost, to nije trpeo samo moj prijatelj Nemanja, nego i mnogi drugi pre njega. Šta reći, uvek nekako eskalira i uvek se pojave neke nove gluposti. Mnogo je teško to zaustaviti. Derbi je veliki rizik. Bilo je svakakvih stvari, tuča, prekida... Nadam se da će svemu tome doći kraj. Ako uzmemo u obzir šta se sve dešavalo ranije, najbitnije je da se utakmica završila u nekim normalnim okvirima - naglašava Krstić u razgovoru za Republiku.

"Partizan je gladan i - bolji"

Cvetković i Krstić govorili su o nastavku borbe za titulu, u kojoj se treći meč igra u nedelju (20.30) u Pioniru pred delijama. Saglasni su da crveno-bele očekuje đavolski težak zadatak, budući da je kroz istoriju finalnih serija domaćin u svih 15 navrata osvajao trofej nakon što je pobedio u uvodna dva meča.

- Treba biti realan, Partizan je bolji ove sezone, zahvaljujući treneru i boljem odabiru igrača. Mislim da će završiti posao u tri utakmice, iako je i Zvezda Meridianbet imala briljantne momente - kaže Cvele i daje reč Krletu:

- Crveno-beli se neće predati bez borbe pred svojim navijačima, ali je očekuje mnogo težak zadatak. Sumnjam da mogu da preokrenu. Partizan igra odlično, u naletu je i gladan je trofeja, koji dugo čeka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading