SADA JE SVE JASNO: Ništa od Evrolige naredne sezone!

Autor:

Sport

15.06.2023

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velikan neće nastupati u elitnom takmičenju.

SADA JE SVE JASNO: Ništa od Evrolige naredne sezone!

Foto: Starsport

Predsednik moskovskog CSKA, Andrej Vatutin, priznao je da povratak ruskih klubova u Evroligu trenutno nije realan.

Republika

Foto: Starsport

Andrej Vatutin

- Ljudi moraju da shvate da su mesta ruskih timova već zauzeta u internacionalnim takmičenjima. Zbog ove situacije, povratak u Evroligu trenutno nije moguć. Nije moguć ni na neutralnim terenima. Uz to vidimo uspeh Monaka koji želi dugoročnu licencu, imamo i Partizan koji na svakoj utakmici ima punu dvoranu i sigurno da i oni teže dugoročnijem odnosu sa Evroligom. Kada budemo ponovo dobili priliku da igramo Evroligu moraćemo da se borimo za to mesto, da se ponovo dokazujemo. Ipak, mi kao CSKA imamo jak brend i veliki budžet - rekao je Vatutin.

Ipak, i taj budžet će pretrpeti značajne promene.

- Odlazak Nikole Milutnova i Alekseja Šveda neće previše pomoći sa finansijske strane. Mi smo od korone izgubili dobar broj sponzora, taj trend se nastavio i već ove sezone su dobar procenat para potrošili kako bismo ispoštovali sve obaveze prema igračima. Zato će naredne sezone budžet biti drastično manji.

Popularni "armejci" su i dalje jedani od deoničara elitnog takmičenja.

- U Evroligi smo i dalje deoničari, učestvujemo u svim pregovorima, ali u ovom momentu uglavno to radimo onjaln, a ne uživo. Uprkos čudnoj situaciji i dalje komunicirano i uključeni smo u funkcionisanje takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading