BRUKA I SRAMOTA! Krvnik Jabusele opet u centru SKANDALA! Oglasila se ACB liga!

Autor:

Sport

11.06.2023

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski centar ostao je u lošem sećanju navijačima Partizana, ali i evropskoj košarci.

BRUKA I SRAMOTA! Krvnik Jabusele opet u centru SKANDALA! Oglasila se ACB liga!

Foto: Starsport

Geršon Jabusele

Tokom meča sa crno-belima, Geršon Jabusele je divljački udario Dantea Egzuma i tom prilikom povredio košarkaša kluba iz Humske, koji je zbog povrede ispao iz forme.

Njegov potez osudili su mnogi navijači iz cele Evrope, a poslednja dešavanja u ACB ligi ponovo su doprinela da Francuz izbije u epicentar.

Naime, Geršon je u trećoj utakmici polufinala špansko prvenstva, između Real Madrida i Huventuda, ušao u duel sa Hrvatom Tomićem koji ga je "patosirao".

Jabusele je pao kao pokošen na parket, pošto je "popio" lakat od iskusnog centra Huventuda, da bi posle toga navijači krenuli da ga prozivaju.

Foto: Starsport

Geršon Jabusele

Izvesni momak je čak imao i transparent na kom je pozvao "Jabuselea u ring", pa je rukovodstvo španske lige zaštitilo francuskog reprezentativca.

- ACB izražava duboko žaljenje zbog skandiranja navijača tokom meča Huventud - Real, gde je targetiran Geršon Jabusele sa uvredljivim narativom. Sudije su snimile incidente, te su to podneli u svom izveštaju, a protiv navijače će se podneti i krivična prijava, koju će ispitati komitet takmičenja Košarkaške federeacije Španije. Takođe, ACB liga će podneti izveštaj i u agenciji za borbu protiv nasilja - stoji u saopštenju ACB lige.

Real Madrid, inače, vodi u polufinalnoj seriji sa 2:1 i treba mu još jedan trijumf za plasman u finale domaćeg šampionata.

Podsetimo, drugi polufinalni par čine Barselona i Unikaha koji večeras igraju treći meč, trenutno je 1:1. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading