TIM IZ KOLORADA NA POBEDU DO ISTORIJSKOG USPEHA U SAD: Denver SLAVI NBA titulu u Somboru!

Autor:

Sport

11.06.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko Nagetsi podignu šampionski pehar u najjačoj ligi sveta, Nikola će napraviti veliku proslavu za saigrače u rodnom gradu.

TIM IZ KOLORADA NA POBEDU DO ISTORIJSKOG USPEHA U SAD: Denver SLAVI NBA titulu u Somboru!

Foto: Tanjug/AP

U tom Somboru svega na volju, svega ima, to istina, pa i žene piju vina, u tom Somboru, čuvena je pesma Zvonka Bogdana, koju će zapevati košarkaši Denvera u srpskom gradu ako osvoje šampionski prsten, saznaje portal "Republika".

Naime, izabranici Majka Melouna, predvođeni Nikolom Jokićem, stigli su na korak do osvajanja prve NBA titule u istoriji kluba. Nagetsi su u noći između petka i subote savladali Majami Hit sa 108:95 i poveli u finalnoj seriji sa 3:1.

Nikola je na ovom meču postigao 23 poena, 12 skokova i četiri asistencije. Tim iz Kolorada sad samo jedna pobeda deli od velikog uspeha, koji će nakon sezone proslaviti u Somboru.

Naime, Jokić je pozvao saigrače da budu njegovi gosti u Bačkoj, gde će ih ugostiti po srpskim običajima. Ovu informaciju potvrdio je i Nikolin otac Branislav Jokić.

- Nikola ne voli te ceremonijalne stvari, više voli da proslavi u sklopu porodice. Znam da Denver, kao klub, neće ništa organizovati, ali ne isključujemo mogućnost da će neko od Jokićevih saigrača posetiti Sombor i uživati u našoj zemlji. Međutim, da ne trčimo pred rudu, neka prvo osvoje titulu, pa ćemo videti za dalje - rekao je Jokić senior.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić u dresu Denvera

Ostaje da se vidi da li će se svi njegovi saigrači odazvati pozivu, ali svakako će biti organizovana prava fešta u Jokićevom domu.

Dolasku u Sombor posebno se raduje trener Majk Meloun, koji je već imao priliku da uživa u lepotama Srbije.

- Volim da dođem kod Nikole, stvarno uživam ovde. Mnogo nam je bilo lepo prošle godine, kada je dobio MVP nagradu, napravljena je velika fešta u Somboru, tamo su bili svi ljudi koje on voli. Nadam se da ćemo se ponovo okupiti - rekao je Meloun nedavno.

Foto: Tanjug/AP

Majk Meloun, trener Denvera

Međutim, Nikola Jokić, zasad, razmišlja samo o narednom meču.

- Imamo još jednu utakmicu da pobedimo. Najviše mi se dopalo što se nismo opustili. Svaka utakmica protiv Majamija je teška. Kontrolisali smo veći deo ovog meča. Imali su nalete kada su prilazili, ali i tu smo iskontrolisali. Znamo kako se Majami oseća i kakav im je mentalni sklop, sigurno nećemo da se opuštamo u narednom meču - rekao je Jokić.

Priliku da se okite šamponskim prstenom Nagetsi će imati u noći između ponedeljka i utorka (2.30).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading