STIGLA POTVRDA - IGRAĆE ZA REPREZENTACIJU: To je ČAST koja ispunjava moje srce!

Autor:

Sport

05.06.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bosna i Hercegovina dobiće ozbiljnog aduta iz NBA lige.

STIGLA POTVRDA - IGRAĆE ZA REPREZENTACIJU: To je ČAST koja ispunjava moje srce!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Luka Garza

Dres reprezentacije za mnoge je svetinja i sportisti širom planete jedva čekaju da zaigraju za svoju državu.

Jedan od košarkaša koji je najavio da će nastupati za nacionalni tim zemlje iz koje je nosi poreklo je Luka Garza. Centar Minesote istakao je da će igrati za Bosnu i Hercegovinu te da će se priključiti ovoj selekciji na pripremama za pretkvalifikacije za Olimpijske igre.

Za mene i moju porodicu je velika čast da predstavljam zemlju u kojoj je rođena moja majka. To je čast koja ispunjava moje srce neizmernom radošću, moj san iz detinjstva. Jedva čekam trenutak kada ću podeliti košarkaški teren sa saigračima iz reprezentacije i dati sve od sebe za selektora Adisa, stručni štab i Bosnu i Hercegovinu - izjavio je Luka Garza za veb sajt Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luka Garza i Nikola Jokić

 

Ove sezone je na 28 utakmica u proseku beležio 6,5 poena i 2,3 skoka, a pre Minesote nosio je dres Detroit Pistonsa. Pre dolaska u NBA, Garza je imao impresivnu karijeru u NCAA ligi. Njegov klub Ajova Hokajs povukao je dres sa brojem 55 koji je Garza nosio.

 Okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine zakazano je za 23. jul na Vlašiću. "Zmajeve" od 12. do 20. avgusta očekuje pretkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji se održava u Poljskoj, a pored ove dve selekcije u grupi se nalaze još i Mađarska i Portugal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading