DEMOLIRANJE! Micićev Efes UNIŠTEN sa 42 razlike! Gudurićev Fener DEKLASIRAO Vasu u istanbulskom derbiju!

Autor:

Sport

03.06.2023

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Efes rezultatom 108:66, u prvom meču polufinala turskog šampionata.

DEMOLIRANJE! Micićev Efes UNIŠTEN sa 42 razlike! Gudurićev Fener DEKLASIRAO Vasu u istanbulskom derbiju!

Foto: Starsport

Marko Gudurić i Vasilije Micić, kao i Nikola Jokić u pozadini

Ni "d" od derbija nije doneo okršaj istanbulskih velikana! Goropadni Fener pregazio je bivšeg šampiona Evrope sa neverovatnih 42 razlike, nanevši Efesu jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji.

Nisu znali gde udaraju izabranici Ergina Atamana u rasprodatoj "Ulker Areni", dok su igrači Fenerbahčea pogađali gotovo sve. Držao se Efes nekako do poluvremena, da bi u nastavku meča pretrpeo nezabeležen nokaut.

Najavljivao je domaćin već posle 20 minuta da će povesti u seriji, budući da je imao ogromnih +14 (51:37), međutim, u nastavku su još jače "kanarinci" dodali gas i drugo poluvreme rešili u svoju korist sa još ubedljivijih 28 poena razlike (57:29).

Značajan doprinos pobedi dao je i srpski reprezentativac Marko Gudurić, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde je za 24 minuta na parketu postigao pet poena uz osam skokova i pet asistencija.

Foto: Starsport

Marko Gudurić

Daleko važniji podatak bio je da su čak sedmorica igrača Fenerbahčea duel završili dvocifreni: Amerikanac Motli je ubacio 18 koševa, Hejs dodao 15 poena, Gejik tri manje, Akpinar, Biberović i Vilbekin su dali po 11, a Pjer 10 koševa.

Kod Efesa su se istakli Elajdža Brajant dabl-dablom od 13 poena i 10 skokova, srpski reprezentativac Vasilije Micić i Hrvat Ante Žižić sa po 10 poena.

Polufinalna serija nastavlja se u ponedeljak, od 19.00 časova, kada je na programu drugi susret. Fenerbahče će ponovo biti domaćin, a drugi polufinalni par čine Turk Telekom-Karšijaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading