NAJLUĐI PREOKRET U ISTORIJI KOŠARKE! Na 2:20 pre kraja meča GUBILI 15 razlike, pa osvojili TITULU! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.06.2023

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna situacija na utakmici koja je rešavala šampiona.

NAJLUĐI PREOKRET U ISTORIJI KOŠARKE! Na 2:20 pre kraja meča GUBILI 15 razlike, pa osvojili TITULU! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Svega smo se nagledali u "magičnoj igri pod obručima", ali dešavanja sa finala holandskog prvenstva košarka ne pamti!

Neverovatan preokret nastao je u režiji ZZ Lajdena, koji je postao šampion zemlje Lala, pošto je u "majstorici" finalne serije savladali Donar iz Groningena rezultatom 82:81.

Pobeda u petom meču koji im je doneo titulu ostvarena je na spektakularan način, jer je domaćin gubio 16 poena razlike (61:77) na 2:20 minuta pre kraja, ali su i pored toga uspeli da dođu do trijumfa!

ZZ Lajden je napravio strašnu seriju. Postigli su domaći pet poena zaredom, zatim je Donar ima polovičan učinak sa penala, da bi Lajden ubacio dvojku, na koju je rival opet odgovorio samo jednim poenom.

Zatim je usledilo pet koševa bez odgovora, dvojka gostiju iz Groningena i još sedam poena bez odgovora za rezultat 80:81.

Još uvek je vodio tim koji je u jednom momentu imao titulu u rukama, a na šutu upućenom tri stotinke pre kraja fauliran je Amerikanac Tomas Ruteford! Pogodio je oba bacanja i usledilo je slavlje: 

Bila je to peta titula u klupskoj istoriji za ZZ Lajden, međutim, ako se gledaju sve prethodne definitivno najdraža navijačima, koji su znali da proslave veliki uspeh.

Utrčali su na parket i u transu skidali dresove sa svojih ljubimaca, grlili ih i proslavljali titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading