"NOŽ U LEĐA" JOKIĆU! Amerikanci "IZDALI" Srbina: Dominirao, a OSTAO BEZ NAGRADE! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.06.2023

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priznanje je otišlo u ruke drugom igraču.

"NOŽ U LEĐA" JOKIĆU! Amerikanci "IZDALI" Srbina: Dominirao, a OSTAO BEZ NAGRADE! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Dileme više nema - Nikola Jokić rešio je da posle dva MVP trofeja donese i prsten namenjen osvajaču NBA lige u rodni Sombor.

Prvi meč finalne serije elitnog košarkaškog takmičenja protekao je u surovoj dominaciji srpskog centra koji je sa 27 poena, deset skokova i 14 asistencija bio najbolji pojedinac meča u kom je Denver savladao Majami sa 104:93.

Jokić je briljirao na svim delovima terena, ali je ipak ostao bez jedne jako zanimljive nagrade.

"Izdali" su Srbina Amerikanci, pa je Majk Meloun čuveni lanac koji dodeljuje najboljem defanzivcu Denvera na meču, uručio Eronu Gordonu.

 

 

Gordon je pokupio ovo priznanje tako što je u potpunosti neutralisao najboljeg košarkaša Majamija, Džimija Batlera, koji je meč završio sa 13 poena. 

Eron Gordon je postavio ton utakmice. Često to radi ove sezone. Takođe, igrao je izvanredno u odbrani. Zaustavio je Džimija Batlera koji je jedan od najboljih igrača u NBA ligi - rekao je Meloun posle meča, pa dodao:

- Rekao sam igračima da je najbitnije da smo pobedili, ali ne smemo da dopustimo da Majami u finalu pravi serije koševa. U finalu moramo da igramo 48 minuta ako želimo titulu. Nismo dobro počeli četvrtu četvrtinu, prišli su na devet poena razlike, ali smo ostali mirni i na kraju završili posao.

I sam Jokić je pohvalio Gordona.

- Volim da igram sa njim. Dominantan je fizički. Sjajno je prihvatio ulogu. Danas nam je pomogao, davali smo mu loptu, a uz to je naš najbolji odbrambeni igrač. Nije lako kada iz utakmice u utakmicu morate da čuvate najboljeg igrača protivničke ekipe, a on to radi odlično.

Naredni meč finalne serije između Denvera i Majamija na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 02.00, a Nagetsi će ponovo biti domaćini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading