SENZACIJA! Srbin OSTAJE BEZ PRSTENA? Korak smo od NAJVEĆEG ČUDA u istoriji NBA lige! (VIDEO)

Autor:

Sport

28.05.2023

07:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neviđena drama završena je tragično po ekipu našeg košarkaša.

SENZACIJA! Srbin OSTAJE BEZ PRSTENA? Korak smo od NAJVEĆEG ČUDA u istoriji NBA lige! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Markus Smart protiv Majamija

Košarkaši Boston Seltiksa na korak su od najvećeg preokreta u istoriji NBA lige.

Polufinalna serija Istoka ušla je u majstoricu pošto su Seltiksi u šestom meču napravili još jedan brejk protiv Majamija (104:103), a ekipa našeg Nikole Jovića, koji nije bio na parketu i odlukom trenera čitav meč je presedeo na klupi, sada bi mogla da ostane bez prilike da se bori za prsten namenjen šampionu jer će se posle ovakvog poraza jako teško psihički vratiti.

Da ostavimo po strani to što je Majami imao startnu prednost od 3:0 u seriji, Boston je spasao prve dve "meč lopte" tima sa Floride i u šestoj utakmici tražio je još jedan brejk, a do njega je došao posle prave drame i triler završnice.

Džimi Batler je tri sekunde pre kraja doneo Majamiju prednost od 103:102 i priliku da ode u veliko finale NBA lige, ali... Markus Smart je uzeo težak šut za tri poena koji je promašio, a njegov neuspeli pokušaj pokupio je Derik Vajt, te je ofanzivnim skokom stotinku pre isteka susreta odveo seriju u majstoricu.

 

 

Posle Niksa 1951, Denvera 1994. i Portlanda 2003. godine, Boston je postao četvrti tim koji je uspeo da u plej-ofu posle tri vezana poraza nadoknadi minus u seriji, a za dva dana na svom terenu će pokušati da ispiše novu stranicu istorije i postane prvi klub koji je posle 0:3 režirao i potpuni preokret.

Postao je Vajt heroj Bostona, ali nije bio najbolji pojedinac na meču već je ta uloga pripala Tejtumu (31 poen, 12 skokova i pet asistencija) kog je pratio Braun (26 poena, deset skokova, tri asistencije). Sa druge strane, Batler je imao učinak od 24 poena, 11 skokova i osam asistencija, a Kejleb Martin je dodao 21 poen i 15 skokova.

Serija se sada seli u Boston gde će u noći između ponedeljka i utorka (02.30) jedna od ove dve ekipe konačno stići do finala NBA lige gde već neko vreme čeka Nikola Jokić sa svojim Denver Nagetsima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading