MALOUN ZABRINUT PRED FINALE: Ovoga su se Denverovi navijači PRIBOJAVALI!

Autor:

Sport

27.05.2023

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagetsi su stigli na korak do istorijske titule.

MALOUN ZABRINUT PRED FINALE: Ovoga su se Denverovi navijači PRIBOJAVALI!

Foto: Tanjug/AP

Jokić, Marej i Meloun

Košarkaši Denver Nagetsa su se plasirali u finale NBA lige, pošto su u finalu Zapadne konferencije savladali Los Anđeles Lejkerse sa 4:0 u seriji.

Sada odmaraju i čekau rivala, a u finalu Istoka Majami ima prednost od 3:2 protiv Bostona, kao i utakmicu na svom terenu u kojoj će imati priliku da završi ovu seriju.

Ipak, situacija nije sjajna po Nagetse, jer je teško održati tonus bez utakmica, što je istakao i Majk Meloun, trener Denvera.

- Nemoguće je držati ritam ako ne igrate mečeve. Možete na treningu da radite šta hoćete, ali nema šanse da replicirate situaciju sa terena kada ugrate u plej-ofu NBA - kaže Meloun.

Foto: Tanjug/AP

Majk Meloun, trener Denvera

Ističe da pokušavaju da preko treninga očuvaju kondiciju i ritam.

Za nas, najveća briga je ritam, ali što je još važnije, kondicija. Igrate praktično svaki drugi dan, i sada iznenada imate osam, devet ili deset dana pauze. Ono što ja želim je da u svakom momentu imamo tu maksimalnu kondiciju - jasan je Meloun.

Sa njim se slaže i Džamal Marej, drugi najbolji igrač Denvera.

Šta radimo? Trudimo se da stižemo na vreme, da na terenu ne gubimo olako loptu, da radimo sve kako je planirano, neke proste stvari kako ne bismo ispali preopušteni zbog pozicije u kojoj smo. Radi se više o toj mentalnoj ravni ovih dana. Znamo da ćemo fizički biti spremni za prvi dan juna, tako da se trudimo i da mentalno ostanemo budni i koncentrisani ovih dana - kaže Džamal.

Foto: Tanjug/AP

Džamal Marej

Za kraj, ističe i da je odmor bitan, ali da nikako sada ne želi da se opusti.

Odmaramo se, svakako. Ipak, ne želite da pokupite neke lope navike tokom ove nedelje. Moramo ostati u formi po svaku cenu. Ne želimo da se opustimo. To je najveća stvar. Ne bih da se opustim i čekam finale. Hoćemo da ostanemo u ritmu - zaključio je Marej.

Podsetimo, veliko finale NBA lige počinje 1. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading