DEDA STEVAN (80) IZ SOMBORA NAJVERNIJI NAVIJAČ DENVERA: Uz čaj gledam kako Nikola "metla" rivale!

Autor:

Sport

24.05.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne treba mi alarm, budim se sam da gledam utakmice Nagetsa. Bodrim ga zdušno i onda zovem prijatelje da komentarišemo, kaže Jokićev sugrađanin.

DEDA STEVAN (80) IZ SOMBORA NAJVERNIJI NAVIJAČ DENVERA: Uz čaj gledam kako Nikola "metla" rivale!

Foto: Tanjug/AP

Centar Denvera Nikola Jokić

U tom Somboru se ne spava dok Nikola Jokić bije bitke za šampionski prsten u NBA ligi, kao, uostalom, i u čitavoj Srbiji. Mada, u rodnom gradu najboljeg košarkaša sveta nekako se drugačije doživljava metlanje rivala od Denver Nagetsa, najboljeg tima Zapadne konferencije, pa što staro, što mlado, svako na svoj način, u sitne sate pokušava da odagna san.

Jedan od najstarijih navijača svakako je Stevan Šegrt, 80-godišnji deka iz Sombora, koji je svoj trenutak slave dočekao kada je u javnost isplivala njegova fotografija s Nikolom Jokićem. Iako selfi datira odavno, deda Steva se odlično seća trenutka kada je, kako kaže za Republika, u lokalnoj prodavnici naleteo na popularnog Džokera.

- Kažem mu ja: "Nikola, sačekaj malo, je l' može snimak (fotografija, prim. aut.)." Ti si, bre, naš zmaj! A on odgovara: "Zaista tako mislite, hvala!" Poznajem ga odranije. Družio se s mojim unucima. Igrali su zajedno košarku i fudbal. On i ja smo se upoznali tu kod prodavnice, tu je valjda stanovao. Bio je ljubazan, naravno. To je normalan dečko, isti je kada daje intervjue i kada priča neformalno s ljudima - počinje priču za naš list najverniji i najstariji navijač Nagetsa.

Ali daleko od toga da je jedini. U Somboru, tamošnjem edukativnom centru, Jokićevi sugrađani različitih starosnih doba okupljaju se i komentarišu njegove partije.

- Redovno gledam, a posle budim ove moje i zajedno komentarišemo. Gledao sam nedavno i utakmicu potencijalnih Nikolinih rivala u finalu, a ko god da pobediti na Istoku mislim da će ih Denver počistiti. Pratim i domaću košarku, mada je ona u NBA zaista mnogo drugačija - kaže deda Steva i dodaje da mu ne predstavlja nikakav problem da se budi kasno zbog utakmica:

- U ovim godinama budim se kada ja hoću. Ne treba mi alarm. Živim sam i navijam zdušno. Uz utakmicu volim da popijem čaj, a onda se čujem sa saborcima tako što ih probudim i onda zajedno komentarišemo.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić u dresu Denver Nagetsa

Izdržao bih i put do Denvera

Koliko je zapravo deda Steva čio, govori njegova želja da za života uživo pogleda neku Nikolinu utakmicu.

- Pomenuo bih i moje drugare Srđana, Ivanu, Nikodijevića, s kojima pričam o pravljenju navijačke grupe. Da, ja sam najstariji, a oni su mi kao deca, odnosno unuci. Možda odemo i na finale u Denver. Dobro se držim, put do Amerike mi ne bi teško pao. A ukoliko ne odemo, spremamo mu doček u Somboru. Zaslužio je - zaključio je Stevan Šegrt.

Tata Branislav: Svi srećni i zadovoljni

Za naš portal oglasio se i Jokićev otac Branislav.

- Naravno da sam zadovoljan, iako je prošlo neko vreme od plasmana u finale. Videćemo se šta će tamo biti, ne zavisi to od mene nego od Nikole i saigrača. Svi u porodici su srećni, kao i komšije i prijatelji - nevoljno kaže tata najboljeg košarkaša sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading