JOKIĆ PRED VRATIMA NBA FINALA! Denverov RAFAL u Los Anđelesu, Lejkersima se smeši METLA!

Autor:

Sport

21.05.2023

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin i saigrači sasuli 17 trojki rivalu i širom otvorili vrata velikog finala.

JOKIĆ PRED VRATIMA NBA FINALA! Denverov RAFAL u Los Anđelesu, Lejkersima se smeši METLA!

Foto: Tanjug/AP

Jokić, Marej i Meloun

Košarkaši Denvera poveli su protiv Lejkersa sa 3:0 u finalu Zapada, pošto su kao gosti rešili treći meč serije u svoju korist rezultatom 119:108 (32:20, 26:35, 26:27, 35:26). Srpski centar Nikola Jokić ponovo se istakao sa 24 poena, šest skokova i osam asistencija, ali je u pobedničkom sastavu prednjačio Džamal Marej sa 37 koševa (5/11 za tri poena).

Prve zvezde franšize iz "grada anđela" Entoni Dejvis i Lebron Džejms zabeležile su dabl-dabl učinak, ali Lejkersima ni to nije bilo dovoljno da smanje zaostatak u seriji. Popularni AD je upisao 28 poena i čak 18 uhvaćenih lopti, dok je Kralj stigao do 23 koša i 12 uspešnih dodavanja.

Nagetsi su bolje otvorili treću utakmicu i već posle prve četvrtine imali su dvocifrenu prednost (32:20). "Jezeraši" su uspeli da istope razliku do poluvremena, a duel je rešen u završnom kvartalu tokom koga je bilo primetno da izabranici trenera Majka Melouna imaju više energije, te su na taj način došli na korak od istorijskog podviga. Pritom, pogodili su čak 17 puta sa distance, naspram deset trojki rivala, što je sve zajedno rezultiralo "brejkom".

Denver će prvu meč loptu za plasman u samu završnicu NBA imati u noći između ponedeljka i utorka na istom mestu, a plej-of se nastavlja večeras trećim okršajem Majamija i Bostona. Hit je na Floridu doneo dve pobede iz "TD Gardena" i čvrsto drži tok serije u svojim rukama, predvođen maestralnim Džimijem Batlerom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading