SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL! Dva Srbina u borbi za trofej - ko će OSVOJITI Evroligu i skinuti Efes sa trona? (ANKETA)

Autor:

Sport

19.05.2023

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kaunas je domaćin završnog turnira na kom će učestvovati Olimpijakos, Monako, Barselona i Real iz Madrida.

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL! Dva Srbina u borbi za trofej - ko će OSVOJITI Evroligu i skinuti Efes sa trona? (ANKETA)

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Efesa

Spala knjiga na četiri slova - Olimpijakos, Monako, Barselona i Real iz Madrida u Kaunasu će odlučiti ko će smeniti Efes sa krova Evrope.

Fajnal-for turnir Evrolige na programu je od 19. do 21. maja, a polufinalni parovi su sledeći:

19. maj: Olimpijakos - Monako (17.00)

19. maj: Barselona - Real Madrid (20.00)

Dakle, u borbi za trofej naći će se dva španska i po jedan grčki i francuski klub. Srbija je bila blizu da ima klub na završnom turniru, ali svi dobro znamo šta se dešavalo u istorijskoj seriji između Reala i Partizana koju su Madriđani posle velikog preokreta i puno skandala rešili u svoju korist sa 3:2.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Real Madrid

 

Olimpijakos, koji je dominirao tokom većeg dela sezone, prvi je favorit za osvajanje titule prema kladionicama sa kvotom 2.65. Odmah za njim ide Barselona (2.75), zatim Real (4.75), pa tek onda Monako (7.00).

Srbija će imati tek dva predstavnika - jednog na terenu i jednog na klupi. Za Barselonu će igrati Nikola Kalinić, dok će Monako voditi Saša Obradović. Ruku na srce, u stručnom štabu Obradovića nalaze se još dvojica Srba - Milenko Bogićević i Mirko Ocokoljić, tako da će Monako biti tim sa najviše predstavnika iz naše zemlje.

Saša Obradović ima šansu da postane tek šesti srpski trener koji je uspeo da osvoji Evroligu. Pre njega to je za rukom pošlo Aleksandru Nikoliću, Željku Obradoviću, Dušanu Ivkoviću, Božidaru Maljkoviću i Svetislavu Pešiću.

Republika

Foto: Starsport

Saša Obradović

 

Upravo će Monako, utakmicom protiv Olimpijakosa, otvoriti završni turnir u petak od 17 časova, dok će se u drugom meču sastati Barselona i Real iz Madrida (20.00).

Šta vi mislite, ko će osvojiti Evroligu ove sezone?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading