SPEKTAKULARAN PREOKRET MEGE! Beograđani nadoknadili -23, Mušicki JUNAK pobede!

Autor:

Sport

18.05.2023

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Mege pobedili su Žalgiris sa 73:70 na Završnom juniorskom turniru Evrolige u Kaunasu.

SPEKTAKULARAN PREOKRET MEGE! Beograđani nadoknadili -23, Mušicki JUNAK pobede!

Foto: Twitter/Printscreen/KK Mega

Andrej Mušicki

Za razliku od Crvene zvezde MeridianBet, koja je nesrećno poražena od madridskog Reala, juniori Mege krenuli su pobedom na fajnal-ejtu najelitnijeg klupskog takmičenja u Litvaniji.

Iako su tokom celog meča morali da jure prednost Žalgirisa, koja je u jednom trenutku iznosila maksimalnih 23 koševa razlike, Beograđani su uspeli da učine "nemoguće" i već viđen poraz pretvore u trijumf!

Heroj pobede Mege bio je Andrej Mušicki, jer je njegovim poenim u poslednjem minutu, srpski predstavnik došao do pobede, iako je već posle prve četvrtine imao zaostatak od ogromnih 19 poena.

Litvanski prvak je u drugoj deonici stigao već do pomenutih +23, a onda su stvari počele da se menjaju na parketu.

 

 

Četa trenera Dragoljuba Avrmamovića počela je da "liči na sebe" i do odlaska na poluvreme minus prepolovila na "samo" 11 koševa zaostatka, da bi u trećem periodu usledila "eksplozija".

Mega je uspela da napravi rezultatski preokret i u poslednju četvrtinu uđe sa pet poena prednosti. Litvanci su zategli odbranu, ne dozvolivši gostima da poentira maltene do tri minuta pre zvuka sirene, dok je priliku da dođe do novog vođstva imao u poslednjih 60 sekundi.

Usledio je promašaj Žigasa, dok je pod kožem Žalgirisa Andrej Mušicki u kontri dao dvojku i iznudio faul, realizovavši dodatno bacanje i rešio sve dileme oko pobednika.

Osim junaka Meginog trijumfa, istakli su se sjajni Bogoljub Marković sa 22 poena i 11 skokova, uz indeks od +30, zatim Filip Jović sa 19 poena, deset skokova i osam ukradenih lopti, kao i Asim Đulović sa 17 koševa.

Narednu utakmicu u Kaunasu, Beograđani igraju protiv Next Generation Select tima u petak od 14.45 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading