OVO KOŠARKAŠKI SVET NE PAMTI: Amerikanac sve ŠOKIRAO - o njegovom "PODUHVATU" će se godinama pričati! (VIDEO)

Autor:

Sport

16.05.2023

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jan Veseli može da mu pozavidi.

OVO KOŠARKAŠKI SVET NE PAMTI: Amerikanac sve ŠOKIRAO - o njegovom "PODUHVATU" će se godinama pričati! (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/basketnews

Košarkaši Žalgirisa savladali su u gostima ekipu Neveziša sa 92:86 i na taj način stigli do druge pobede u četvrtfinalnoj seriji prvenstva Litvanije, koja im je i osigurala plasman u polufinale.

Mučio se favorizovani Žalgiris sa domaćom ekipom, ali su u drugom poluvremenu uspeli da slome otpor i da sa 2:0 reše ovu seriju u svoju korist.

Ipak, ovaj duel se nikako neće pamtiti po trijumfu najjače litvanske ekipe, već po statistici koju je ostvario Dešon Frimen, košarkaš Neveziša.

Naime, ovaj Amerikanac je izveo čak 13 slobodnih bacanja na ovom duelu, a neverovatno zvuči podatak da nije uspeo nijedno da realizuje. Bilo je tu svega, od promašenog čitavog koša, do nesrećnih izlazaka lopte iz obruča, ali gotovo nemoguće zvuči da je profesionalni košarkaš izveo 0/13 na jednoj utakmici.

Ljubiteljima košarke u Evropi je odmah kao asocijacija na ove promašaje Frimena došla partija Jana Veselog u finalu Evrolige 2016. godine, kada je njegov Fenerbahče poražen od CSKA sa 101:96. Češki reprezentativac je tada ubacio jedno od deset slobodnih bacanja, pa je bio direktan krivac za poraz ekipe koju je predvodio Željko Obradović.

Inače, Frimen je bio najefikasniji igrač svog tima sa 16 poena, pošto je ubacio osam iz četrnaest pokušaja za dva poena.

Žalgiris će u polufinalu odmeriti snage sa pobednikom četvrtfinalnog duela između Lijetkabelisa i Juventusa.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading