REAL I PARTIZAN PIŠU NOVO POGLAVLJE! Ko god da PROĐE ulazi u ISTORIJU Evrolige!

Autor:

Sport

10.05.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Real Madrida i Partizana igraju majstoricu Top 8 Evrolige od 21 čas.

REAL I PARTIZAN PIŠU NOVO POGLAVLJE! Ko god da PROĐE ulazi u ISTORIJU Evrolige!

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Real

Crno-beli će u odlučujućem meču za plasman na fajnal-for pokušati i treći put da pobede Real u prestonici Španije i izbore odlazak u Kaunas, na megdan Barseloni.

Prethodna dva duela u Areni pripala su madridskom timu, koji je trijumfima u trećoj i četvrtoj utakmici, vratio seriju pred svoje navijače.

Partizan će u majstorici biti jači za Kevina Pantera, pošto je kapiten kluba iz Humske odradio dva meča suspenzije, zarađenih posle brutalne tuče u drugom susretu odigranom u "Vizink centru".

Posebno interesantno za večerašnju utakmicu je podatak da koja god ekipa pobedi, ispisaće novo poglavlje najelitnijeg evropskog klupskog ranga!

Naime, što se tiče Reala, nikada u istoriji Evrolige nije se dogodilo da tim koji gubi 0:2 preokrene rezultat u svoju korist i prođe na Završni turnir.

Foto: Starsport

 

Isto tako se nikada nije desilo da klub sa prednošću od 2:0 bude eliminisan iz daljeg toka takmičenja.

Sa druge strane, izabranici Željka Obradovića imaju priliku da postanu prvi gost koji će proći na fajnal-for u majstorici, pošto pre njih to nikome nije pošlo za rukom.

Crnu serijiu mogao je da prekine Fenerbahče, ali su Turci poraženi u Pireju od Olimpijakosa i posle tog meča ostalo je neverovatnih 16:0 u korist domaćih ekipa.

- Svaka utakmica je drugačija. U prvom meču pobedili smo zahvaljujući Kevinu, u drugom smo više kontrolisali igru. Ne radi se o tome da znamo kako je pobediti na ovom mestu. Izgubili smo dva puta kod kuće iako u Areni obično igramo odlično. Dakle svaki susret je drugačiji, i nije bitno na kom terenu igramo, samo je važno da izađemo na parket i pobedimo - rekao je košarkaš Partizana Joanis Papapetru, pred gostovanje Madriđanima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading