IGRAĆE U TEL AVIVU! Pao dogovor - POTPISAO za Makabi!

Autor:

Sport

09.05.2023

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ponos Izraela" završio veliko pojačanje za narednu sezonu.

IGRAĆE U TEL AVIVU! Pao dogovor - POTPISAO za Makabi!

Foto: Starsport

Tamir Blat

Šta god da se desi u plej-of seriji Evrolige sa Monakom, Makabi može da bude zadovoljan rezultatom koji je napravljen ove sezone. Izboren je plasman u doigravanje Evrolige, situacija u domaćem prvenstvu je pod kontrolom, a pružili su izabranici Odeda Kataša i nekoliko sjajnih partija, od Menora Mivtahim dvorane napravili tvrđavu (16-3 u EL).

Uprava je vec počela pripreme za iduću godinu. Produženi su ugovori Lorencu Braunu, Vejdu Boldvinu i Romanu Sorkinu, dogovori su postignuti i sa Džonom DiBartolomeom i Bonzijem Kolsonom, a nadomak dolaska u kluba je i Brajan Angola. Kako saznaje Arel Ginsber sa Vala Sporta, u Tel Aviv stiže i Tamir Blat.

On je navodno u završnim pregovorima sa klubom i dve strane su nadomak postizanja dogovora. U tekućoj sezoni, izraelski reprezentativac je beležio 7,8 poena i 4,6 asistencija u Evroligi kao član berlinske Albe, šutirao 35,7 odsto sa distance i 89,5 odsto sa linije penala.

 

 

Makabi već dugo želi da ga uključi u svoje redove, ali nije imao mogućnost ranije da ga dovede zbog ugovora u Albi. Narednog leta mu ističe saradnja sa Nemcima, što je otvorilo mogućnost prelaska u Makabi, gde će imati priliku da ponovo sarađuje sa Katašom koji ga je trenirao u Hapoel Jerusalimu i reprezentaciji Izraela.

A na sve to Tamirov otac Dejvid Blat je predsednik stručnog komiteta u najuspešnijeg izraelskog kluba i odnedavno član Kuće slavnih Makabija.

Čini se da će sa dolaskom 26-godišnjeg beka, Makabi zatvoriti spoljnu liniju za narednu sezonu. Braun, Boldvin, DiBartolomeo, Angola i Blat - zvuči kao recept za dobru takmičarsku godinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading