NE POMAŽE MAESTRALNI "DŽOKER"! Nezaustavljivi Buker poništio ISTORIJSKI TRIPL-DABL maestralnog Jokića! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.05.2023

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Finiks Sansa pobedili su u trećem meču polufinala "zapada" Denver sa 121:114 (29:31, 38:21, 23:36, 31:26) u NBA plej-ofu i smanjili rezultat u seriji na 2:1.

NE POMAŽE MAESTRALNI "DŽOKER"! Nezaustavljivi Buker poništio ISTORIJSKI TRIPL-DABL maestralnog Jokića! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Iako su u svojim redovima imali veoma raspoloženog Nikolu Jokića, koji je novim tripl-dablom u plej-ofu izjednačio rekord legendarnog Vilta Čembrlena, Nagetsi nisu uspeli da stignu do nove pobede kojom bi jednom nogom zakoračili ka finalu Zapadne konferencije.

Predvođeni nezaustavljivim Devinom Bukerom, Sansi su padali i dizali se iz pepela, ne dozvolivši "grumenju" da dođe do trećeg uzastopnog trijumfa.

Samo je u uvodnom kvartalu Denver podsetio na izdanja iz prva dva susreta, kada je i imao najveće vođstvo u meču (21:26), ali je tada krenuo pad u igri gostujućeg tima.

Sansi su preuzeli kontrolu igre i serijom 14:2 u drugoj četvrtini stigli do 12 koševa prednosti (52:40), kada je treću trojku pogodio Buker, a Meloun reagovao tajm-autom, da bi do kraja ovog perioda vođstvo Finiksa išlo na maksimalnih +16 (64:48). Tada je Jokić već stigao do desete asistencije, dok je samo u prvoj deonici upisao sedam dodavanja.

Finiks je na poluvreme otišao sa ubedljivim vođstvom (67:52), dok je uz rame najboljem igraču Devinu Bukeru bio Kevin Durant koji je za 24 minuta postigao 21 poen.

Denver je u trećoj čletvrtini serijom 23:9 uhvatio priključak, istopio rezultatski minus, a u 30. minutu prišao Finiksu na koš zaostatka (78:77).

Samo 60 sekundi ranije, Jokić je pogodio svoju prvu trojku na utakmici smanjivši na 78:73, da bi sa četiri uzastopna koša Nagetsi u potpunosti se vratili u igru i učinili meč dramatičnim. Srpski centar je treću deonicu završio sa 15 asistencija, sam je imao jednu više od kompletne ekipe Finiksa do tog trenutka, ali je domaći tim posle 36 minuta imao prednost od 90:88. 

Uzvratio je Finiks na početku poslednjeg kvartala i munjevitom serijom 7:0 ponovo pobegao na sedam razlike (97:88). Bila je to serija od 14:0 domaćina, pošto je rezultat u jednom trenutku glasio 85:88.

Kod vođstva domaćih od 101:92, Jokić je izborio peti faul Bukera, ali je srpski centar u narednom napadu takođe zaradio faul.

Pošto je dobio udarac u međunožje od Pejna, Jokić je postigao koševe smanjivši na 103:96, ali promašaji za tri poena koštali su Nagetse trijumfa.

Treba reći da je na 150 sekundi pre kraja meča Džamal Marej promašio trojku, usledila je kazna iste od strane Vorena i pobednik je praktično bio rešen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading