OLIMPIJAKOS JE NA POTEZU: Fenerbahče izborio majstoricu, Gudurć NEPREPOZNATLJIV!

Autor:

Sport

05.05.2023

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučujuća peta utakmica na programu je u utorak u Pireju.

OLIMPIJAKOS JE NA POTEZU: Fenerbahče izborio majstoricu, Gudurć NEPREPOZNATLJIV!

Foto: Starsport

Marko Gudurić

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Olimpijakos 73:69 u Istanbulu i tako izjednačili na 2:2 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. 

 

 

Olimpijakos je na poluvremenu imao pola koša prednosti (33:32), u trećoj deonici imao je i pet poena prednosti, ali je Fener odgovorio početkom poslednje četvrtine i sa dve vezane trojke Najdžela Hejs-Dejvisa preokrenuo je na 54:49 u 32. minutu.

Fener je ključni korak ka pobedi napravio serijom 8:1, uz dve trojke Dešona Pjera, za 67:61 na 2:42 minuta pre kraja duela. Usledila je serija trojki na obe strane, po jedna Dorsija i Pjera, odnosno dve Šekila Mekisika na drugoj strani, što je bilo dovoljno turskom timu da obezbedi trijumf i povratak u dvoranu "Mira i prijateljstva".

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Dejšon Pjer sa 17 poena, Tajler Dorsi dodao je 16, a Najdžel Hejs 12. Marko Gudurić odigrao je meč za zaborav. Reprezentativac Srbije je za 14 minuta na parketu postigao samo 4 poena.

Olimpijakos je predvodio Šekil Mekisik koji je upisao 20 poena uz 5 skokova.

Odlučujuća peta utakmica na programu je u utorak u Pireju, a dan „kasnije“ majstorice će se igrati i u duelima Real Madrid - Partizan i Monako - Makabi. Plasman na završni turnir za sada je obezbedila samo Barselona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading