KARI I TOMPSON DEMOLIRALI LEJKERSE: Golden stejt ubedljiv, izjednačenje u seriji! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.05.2023

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu Lejkersi uspeli da ponove igru od pre dva dana.

KARI I TOMPSON DEMOLIRALI LEJKERSE: Golden stejt ubedljiv, izjednačenje u seriji! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Stef Kari

Košarkaši Golden stejt Voriorsa savladali su na svom terenu Los Anđeles Lejkerse sa 127:100, čime su izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

Najefikasniji je na meču bio Klej Tompson, koji je postigao 30 poena, a najbolje ga je pratio Stef Kari sa 20, uz 12 upisanih asistencija. Ponovo je odličan bio i Drejmond Grin sa 11 poena i isto toliko skokova, a jedna asistencija mu je falila da na ovom susretu upiše tripl-dabl.

Sa druge strane, bolji od ostalih je bio Lebron Džejms, sa 23 poena i sedam skokova, ali je izostala pomoć saigrača, pre svega Entonija Dejvisa, koji je duel završio sa svega 11 poena, uz takođe sedam skokova.

Gosti su i ovaj duel bolje započeli, stigli su do vođstva krajem prve deonice, ali je to bilo sve od njih. Usledila je kanonada Voriorsa, koji su u drugoj deonici potpuno preokrenuli rezultat i stigli do prednosti od 67:56 na poluvremenu.

U istom ritmu su nastavili i u trećpoj četvrtini, kada su u potpunosti slomili otpor rivala i na kraju rutinski održali prednost i stigli do poravnanja u seriji. Sada se serija seli u Los Anđeles, gde će biti odigrana dva naredna duela. Prvi je na programu u noći između subote i nedelje, od 02:30 ujutru.

Podsetimo, pobednik ovog duela će u finalu Zapada igrati protiv Denver Nagetsa ili Finiks Sansa. Jokićevi Nagetsi trenutno imaju prednost od 2:0, posle dve prve utakmice odigrane u Koloradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading