TO SU GLUPOSTI! Lončar ZAGRMEO - To NE SME da se DOGODI!

Autor:

Sport

29.04.2023

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika bura digla se posle haosa u duelu Reala i Partizana, pa je Evroliga odredila kazne učesnicima tuče.

TO SU GLUPOSTI! Lončar ZAGRMEO - To NE SME da se DOGODI!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana uz ilustraciju Nikole Lončara

Vrhuška najeltinijeg košarkaškog ranga suspendovala je kapitena crno-belih Kevina Pantera sa dve utakmice, dok je centar Matijas Lesor dobio jedan meč pauze, kao i Gabrijel Dek iz tabora Reala.

Najgore je prošao jedan od vinovnika incidenta Geršon Jabusele, za koga je sezona završena, jer će pauzirati pet utakmice, a klubovi su kažnjeni sa po 50.000 evra.

Na odluku Evrolige oglasio se i legendarni as Partizana Nikola Lončar, koji je tokom igračke karijere imao priliku da nastupa za obe ekipe.

- Posle utakmice mi je bilo važno to da Dante Egzum nije ozbiljno povređen i da će, koliko sam čuo, igrati u utorak. Ako bude bio u mogućnosti da zaigra, biće to najbolja vest za Partizan - rekao je Lončar za Mozzart Sport.

Prokomentarisao je i odluku "disciplinca":

- Uf, nisam sve to tako doživeo, nemam iskustva da bih pričao o tome. Kao igrač sam učestvovao u nekim sličnim situacijama, ali ono što je uradio Jabusele... To po meni nema ime u svetu košarke, ne znam ni kako bih nazvao ono što je uradio...

Foto: Starsport

 

Što se tiče ostalih, nije primetio šta se dešavalo:

- Nisam iskreno video šta su uradili Dek i Panter, ali jesam Lesora... Treba prihvatiti kazne, adaptirati se na situaciju i ići apsolutno na pobedu u utorak.

Na pitanje da li su kazne preblage ili prestroge kaže:

- I dalje nemam formirano mišljenje, neki kažu da je mnogo, neki da je malo, po nekima prava mera. Čekam da se čujem sa prijateljima iz Španije, sa kojima sam stalno u kontaktu, bili smo i posle utakmice, pa i juče ujutru. Sada treba fokus staviti na utakmicu i nikako ne tražiti neku osvetu, na bilo kakav način. Samo da igra košarka i pobedi utakmica kako bi se ostvario dugo željeni cilj, a to je fajnal-for.

Partizan i dalje drži sve u svojim rukama:

- Apsolutni je favorit posle onih nadigravanja u Madridu, košarkaških lekcija Realu. Sada treba da se dovrši posao i nastavi istim ritmom kao u Madridu. Prvo da smirimo strasti. Razumem, svi smo s jedne strane razočarani onim što se desilo, ali smo i uzbuđeni zbog dva brejka. To što je Partizan uradio tamo ne smemo nikako da širimo van okvira košarke.

Foto: www.profimedia.rs

 

Posle izrečenih kazni pojavila se škola mišljenja da bi Partizanu više odgovaralo da izgubi treći meč, mada će svako prizeman reći da apsolutno ne sme da se pruži šansa Realu da se vrati sa ivice ambisa…

- To su gluposti, mogu navijači da pričaju šta hoće, Partizan sigurno neće kalkulisati, ni gledati da li je poraz dobar ili ne zbog ovoga ili onoga. Poznajući Željka Obradovića, on će sigurno da priprema ekipu da se završi posao već u trećoj utakmici jer protivniku kakav je Real Madrid ne možeš da dozvoliš da te sada pobedi, da dobije samopouzdanje i da ga dovedeš u situaciju da se sa tobom nadigrava u četvrtom meču. Oni bi dobili motivaciju da mogu da vrate seriju u Madrid, vratio bi im se Dek i šta onda? Da se dobiju košarkaški, bez incidenata i da se plasiramo na fajnal-for. Posle će se praviti plan za fajnal-for - istakao je Nikola Lončar za Mozzart sport.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading