LOŠE VESTI ZA PARTIZAN: Iz Evrolige stigla informacija koja će RASTUŽITI grobare!

Autor:

Sport

28.04.2023

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španci su ovaj put mnogo teže stigli do trijumfa.

LOŠE VESTI ZA PARTIZAN: Iz Evrolige stigla informacija koja će RASTUŽITI grobare!

Foto: Starsport

Alen Smailagić sa saigračima iz Partizana

Košarkaši Barselone savladali su na svom terenu ekipu Žalgirisa, rezultatom 89:81, i na taj način stigli do prednosti od 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Za razliku od prvog meča, odigranog pre dva dana, litvanska ekipa je pružila značajno bolji otpor, i do samog kraja bila u igri za pobedu.

Vodio je Žalgiris posle prvog kvartala (21:20), a sa sjajnom igrom su nastavili i u drugom periodu. Ipak, u finišu Barsa stiže do prednosti pred poluvreme, ali minimalne, pa je rezultat posle 20 minuta igre bio 45:44.

Sličan scenario je viđen i u nastavku, Litvanci su se dobro držali, ali je španska ekipa u finišu prelomila meč, a ključan koš je postigao Rokas Jokubaitis, koji je ubacio trojku za vođstvo od 85:78. Posle toga nije bilo povratka, pa je ekipa Šarunasa Jasikevičiusa stigla do drugoj trijumfa.

Najefikasniji na ovom duelu je bio Jan Veseli sa 26 poena, dok je Nikola Mirotić ubacio 22. Sa druge strane, bolji od ostalih je bio Ignas Brazdeikis sa 20 ubačenih poena.

Ovo svakako ne odgovara Partizanu, pošto crno-beli na F4 turniru u polufinalu idu na boljeg iz ovog dvomeča, a jasno je da je Žalgiris svakako lakši rival.

Serija se nastavlja sledeće srede, a u Kaunasu će Žalgiris biti domaćin i pokušati da stigne do 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading