ZVEZDA ILI PARTIZAN? ABA liga donela ODLUKU - evo čijih igrača ima više u najboljoj petorci takmičenja!

Autor:

Sport

27.04.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica igrača iz jednog, a samo jedan iz redova drugog beogradskog rivala.

ZVEZDA ILI PARTIZAN? ABA liga donela ODLUKU - evo čijih igrača ima više u najboljoj petorci takmičenja!

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija Crvena zvezda - Partizan

Regionalna AdmiralBet ABA liga objavila je idealnu petorku regularne sezone 2022/23, a u njoj se nalaze tri igrača Partizana, uz samo jednog iz Zvezde, kao i jednog iz Zadra.

Ranije tokom dana je već objavljeno da je Luka Božić, krilni košarkaš hrvatske ekipe proglašen za MVP-a ovog takmičenja, pošto je u proseku imao preko 32 indeksna poena, a uz njega, tražilo se još četiri košarkaša za idealnu petorku.

Na kraju je odlučeno da to budu trojica stranaca iz ekipe Partizana, Dante Eguzm, Kevin Panter i Matijas Lesor, dok čast crveno-belih brani Fakundo Kampaco, inače drugoplasirani u trci za MVP nagradu.

Bez mesta u najboljih pet su ostali Zek Lidej sa jedne strane, odnosno Filip Petrušev i Luka Mitrović sa druge, pošto su se oni nalazili mešu najboljih deset igrača po glasovima. Društvo im prave i Matej Rudan, košarkaš Mege, odnosno Danilo Tasić, krilni centar Studentskog Centra.

Partizan je dva puta do sada, u sezonama 2013/14 i 2014/15, imao po dva člana u najboljoj petorci, ali je ovo prvi da crno-beli imaju tri člana u prvom timu takmičenja. Sa druge strane, Zvezda je jednom imala trojicu u idealnoj postavi, i to 2016/17, a to su bili Stefan Jović, Čarls Dženkins i Marko Simonović.

Podsećamo, plej-of takmičenja na Jadranu počinje u petak, 28. aprila, a parove čine Partizan-Studentski Centar, Crvena zvezda-Zadar, Cedevita Olimpija-FMP, odnosno Budućnost-Mega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading