PODIGLI GLAS PROTIV STRANACA: Legende NEĆE Pantera u reprezentaciji!

Autor:

Sport

27.04.2023

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je trenutno jedna od dve zemlje koja nije naturalizovala stranca.

PODIGLI GLAS PROTIV STRANACA: Legende NEĆE Pantera u reprezentaciji!

Foto: Starsport

Bek Partizana Kevin Panter

Košarkaši Partizana su napravili veliki podvig u Madridu, pošto su u prvom meču četvrtfinalne serije savladali ekipu Reala sa 89:87.

Junak crno-belih je bio Kevin Panter, koji je u poslednjoj sekundi pogodio trojku za pobedu. Upravo je taj koš bio povod da španska "Marka" napiše tekst o mogućnosti da američki bek obuče dres Srbije, pošto pasoš već ima.

To bi bila velika promena u džinovskoj sili svetske košarke. Nikada nisu prihvatili naturalizovane igrače, a čak je i njihov kvalitet kritikovan. Ali realnost ekipe je drugačija, i uprkos tome što ima mnoštvo zvezda, oni su neko vreme daleko od borbe za zlatne medalje, kao što se desilo na prošlom Evrobasketu. Panter bi mogao da promeni tradicionalnu normu regiona koji živi košarku i za košarku. Možda njegova uzbudljiva serija protiv Madrida pokrene sve - navodi se u jednom delu njihovog teksta.

Ipak, jasno je da su u Srbiji gotovo svi protiv stranca u selekciji, a takav stav imaju i Goran Grbović i Vule Avdalović, što su i potvrdili u razgovoru za portal "Republika.rs".

- Imam stav, to je pogrešno. Iz primitivnih razloga, na tajm-autu ne bi ništa razumeo, pa bi zbog njega morao da se priča engleski, a ne srpski jezik - istakao je Grbović. 

Dodaje da ako bi se doveo jedan stranac, došlo bi još desetine za njim.

- Mi moramo da sredimo srpsku reprezentaciju i da se posvetimo njoj, a ne da dovodimo strance. Stranci su prolazni, danas jedan, sutra drugi, ako se tako krene, biće ih na desetine, a to niko ne voli. 

Foto: Starsport

Goran Grbović je protiv stranaca u reprezentaciji

Za kraj, ističe da je najbitnije raditi na kultu rerpezentacije.

- Svaka čast Kevinu Panteru, on je dobar dečko, igra vrhunsku košarku, bez dileme. Ali, koliko god da je dobar, uzeće mesto nekom našem igraču. Možda naš igrač nije bolji od njega, ali je makar naš. Treba da se sačuva kult reprezentacije, i da se radi na poboljšanju istog, a ne da idemo lakšim putem i da se nadamo dobrim rezultatima.

Njegovo mišljenje deli i Vule Avdalović, sadašnji trener ekipe OKK Beograd.

- Ne bih to da komentarišem, ali sam apsolutno protiv igranja Pantera, ili bilo kog drugog stranca u reprezentaciji - objasnio je Avdalović.

Foto: Mega Mozzart

Vule Avdalović

Od nedavno su i Litvanci poklekli, pošto su za plejmejkera doveli Kinana Evansa, Amerikanca koji nastupa za Žalgiris. Posle tog poteza, u Evropi su ostale još samo dve reprezentacije koje nisu naturalizovale strance, a to su Srbija i Letonija.

Podsetimo, putem naturalizovanja je pošla i Španija, koja je između ostalog dovela i Lorenca Brauna, koji je pomogao ovoj selekciji da osvoji Evropsko prvenstvo 2022. godine, pobedom u finalu protiv reprezentacije Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Kiki

27.04.2023 14:22

Kakav Goran Grbović i Vule Avdalović, Ko su oni. Niko ih ne pita.

Milos

27.04.2023 14:28

I za zensku igra Amerikanka, pa sta. Nista se nije promenilo, volimo Srbiju i dalje i samo daje impuls mladim igracicama. Idemo Punter, moze u reprezentaciju. Ne pitaju se ovi nebitni igraci.