DETONACIJA! Klub potvrdio: IGRAĆE ZA SRBIJU NA LETO! Pešić dobija PAKLENO pojačanje za Mundobasket!

Autor:

Sport

21.04.2023

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prepreke nema, "orlovi" mogu da računaju na NBA igrača.

DETONACIJA! Klub potvrdio: IGRAĆE ZA SRBIJU NA LETO! Pešić dobija PAKLENO pojačanje za Mundobasket!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Aleksej Pokuševski

Košarkaška reprezentacija Srbije će od 25. avgusta do 10. septembra igrati na Mundobasketu, a selektor Svetislav Pešić dobio je sjajne vesti iz Amerike.

Aleksej Pokuševski biće na raspolaganju "orlovima" za ovaj turnir, potvrdio je Sem Presti, generalni menadžer Oklahome.

- Mislim da će igrati za reprezentaciju na leto i po meni je to dobra stvar. Njegov napredak je vidljiv. Tokom sezone imao je greške, to je normalno, mlad je, ali kako sezona odmiče tako možete da vidite koliko je ustvari napredovao - rekao je Presti, pa nastavio:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Pokuševski

 

- Znate šta je zanimljivo kod njega? Ako biste gledali prvi deo sezone, prvih 30 utakmica. Pokuševski je bio jedna od tri-četiri glavne priče o našem timu u tom periodu. Onda dođe kraj sezone, dogodi se sve i svašta i zaoravite napredak koji je napravio. Ne kritikujem nikoga, samo govorim koliko informacija se pojavi i nešto se zaboravi. Imao je sjajnu godinu, radio je tokom leta, bio je starter na početku sezone.

Govorio je i o sudbini srpskog košarkaša u NBA ligi.

- Proces je drugačiji, rekao sam ranije da ćemo znati za četiri godine i mislim da je sjajno reagovao na različite okolnosti. Bio je u Razvojnoj ligi, imao povrede, sazreo je, oseća se komfornije. Njegova odbrana, mnogo je napredovao u tome. Sada bolje štiti obruč - zaključio je Presti.

Pokuševskom ugovor sa Tanderima ističe na kraju sledeće sezone i tada će klub biti u mogućnosti da mu ponudi novi, sa daleko boljim uslovima. Ove sezone zaradio je 3,2 miliona, sledeće dobija pet miliona i narednog leta postoji mogućnost o produžetku saradnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading