ŽELJKOV UČENIK I LEGENDA KOŠARKE VERUJE U PARTIZAN: Sa novim plejmejkerom crno-beli osvajaju Evroligu!

Autor:

Sport

18.04.2023

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Znam da će se Real hrabro boriti, ali mislim da će na kraju odlučiti neke uigrane akcije, a tu je Obradović najbolji."

ŽELJKOV UČENIK I LEGENDA KOŠARKE VERUJE U PARTIZAN: Sa novim plejmejkerom crno-beli osvajaju Evroligu!

Foto: aba-liga.com/Dragana Stjepanovic

Trener Partizana Željko Obradović u Splitu

Košarkaši Partizana predvođeni Željkom Obradovićem uspeli su da se plasiraju u Top 8 Evrolige, a u četvrtfinalu crno-beli se sastaju sa moćnim Real Madridom. Iako su Španci već otpisali srpski klub, legendarni Majk Batist ne razmišlja tako.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Amerikanac od koga je popularni Žoc napravio najveću silu u reketu u Evropi veruje svom bivšem treneru i prognozirao je prolazak Partizana. 

- Imamo mog nekadašnjeg trenera Željka Obradovića, sa njim sam osvojio tri titule prvaka Evrope i bilo bi mi jako čudno da tipujem protiv njega. Tako da to neću uraditi - rekao je Batist, a zatim dodao: 

- Mislim da je Partizan jako dobro spreman, nijedan trener na svetu ne priprema ekipu kao Željko. Kladiću se na njih.

Nekada dominantni centar sada je asistent u stručnom štabu Hjuston Roketsa podsetio je da Obradović ima samo jedan poraz u 21. plej-of seriji Evrolige.

- Samo zbog toga se neću kladiti protiv njega.

Batist koji je u karijeri nastupao za Memfis, Bjelu, Šarloa, Panatinaikos i Fenerbahče prati rad svog bivšeg trenera i ističe dvojicu košarkaša Partizana kao ključne - Kevina Pantera i Dantea Egzuma koji je na početku sezone stigao u crno-bele.

- Partizan ima Obradovića, ali sada Dante Egzum igra jako dobro. Video sam neke njihove utakmice i Egzum je kontrolisao ritam jako dobro, uspevao da postiže poene i da se uključi u meč. Imaju i Kevina Pantera koji može da se "zapali" u svakom momentu i mislim da će postizati mnogo poena u ovoj seriji. Znam da će se Real hrabro boriti, ali mislim da će na kraju odlučiti neke uigrane akcije, a tu je Obradović najbolji. To će biti odlučujući faktor - istakao je Majk.

Na kraju je išao tako daleko da je prognozirao da će srpski predstavnik u Top 8 Evrolige osvojiti takmičenje! To bi Obradoviću bila - deseta titula!

- Slama mi srce što moram da se odlučim jer sam igrao za Obradovića, a Šarunas je moj brat i saigrač, Sa njim sam uzeo dve titule i sada sam jako nervozan kada moram da izaberem. Ali mislim da će učitelj pobediti učenika i da će Partizan igrati sa Olimpijakosom u finalu. A tamo, takođe mislim da će pobediti Partizan - završio je Batist. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading