FANTASTIČNA VEST ZA PARTIZAN: Crno-beli idu na Fajnal-for Evrolige?

Autor:

Sport

16.04.2023

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Parni valjak" ima veliku priliku da se domogne završnog turnira u Kaunasu.

FANTASTIČNA VEST ZA PARTIZAN: Crno-beli idu na Fajnal-for Evrolige?

Foto: Starsport

Matijas Lesor u društvu navijača Partizana posle meča protiv Reala

Košarkaši Barselone ostvarili su ubedljiv trijumf u El Klasiku koji je igran u okviru 27. kola španske ACB lige.

Katalonci su na svom parketu savladali Real Madrid rezultatom 97:82 (17:24, 30:22, 31:17, 19:19) i na taj način je pokazao Partizanu kako da igra sa "kraljevskim klubom" u plej-ofu Evrolige.

Željko Obradović, koji je sigurno gledao ovaj meč, je mogao da zapiše recept kako do Fajnal-fora.

Madriđani su samo u prvih 15 minuta bili dobri u "Blaugrani", zatim su naglo pali u igri, pa su na kraju doživeli ubedljiv poraz i praktično ostali bez šansi za osvajanje prvog mesta posle regularnog toka sezone.

Barselona je u finišu poluvremena posle čudesne serije najboljeg igrača Reala Džanana Muse bila u minusu sedam poena (28:35), ali se zatim trgla, zaigrala mnogo bolje, pre svega u napadu, pa je početkom treće deonice serijom 8:0 stigla do velikih plus 11 (61:50), da bi prednost narasla i na plus 17 (76:59).

Usledila je fantastična serija Reala 11:0 na krilima Geršona Jabuselea, gosti su čak uspeli da priđu na minus četiri (78:74), ali je Barselona odgovorila serijom 7:0 i tako definitivno prelomila meč, zatim i dotukla večitog rivala za ubedljivih plus 15 na kraju.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nikola Mirotić sa 23 poena, a pratio ga je Tomaš Satoranski sa 18. Takođe je odličan bio i Nikolas Laprovitola sa 14 koševa i osam asistencija. Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić imao je šest poena i sedam skokova.

U poraženom sastavu su raspoloženi bili Džanan Musa koji je postigao 23 poena i Geršon Jabusele koji je dodao 19. Osim njih, dvocifren je bio još Adam Hanga sa 11 koševa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading