DOMINACIJA MARINE MALJKOVIĆ! Srpkinja na korak od EVROPSKOG TRONA!

Autor:

Sport

15.04.2023

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalan uspeh Fenerbahčea, ekipe koju sa klupe predvodi dobro poznato lice.

DOMINACIJA MARINE MALJKOVIĆ! Srpkinja na korak od EVROPSKOG TRONA!

Foto: fiba.com

Marina Maljković

Košarkašice Fenerbahčea, koje kao trener predvodi Marina Maljković, plasirale su se u finale Evrolige, pošto su u prvom polufinalu fajnal-fora u Pragu savladale italijanski Skio 77:70.

Izabranice Marine Maljković loše su ušle u meč, gubile su u prvoj četvrtini rezultatom 21:16, ali su kasnije upalile u veću brzinu, te su u trečem periodu koji su rešile u svoju korist sa 11 poena razlike (25:14) stigle do plasmana u finale.

U timu Fenerbahčea najbolja je bila Amerikanka Breana Stjuart sa 24 poena i 11 skokova, a srpske košarkašice Ivana Raca i Mina Đorđević nisu se isticale. Raca je na parketu provela tek dva minuta i 59 sekundi bez učinka, dok Mina Đorđević nije ulazila u igru.

Istanbulski tim će se za titulu šampiona Evrope boriti protiv drugog turskog predstavnika Mersina, koji je savladao domaćina Prag 78:58.

Za Mersin igra Aleksandra Crvendakić, koja je meč završila sa 16 poena i 12 skokova.

Fenerbahče nikada nije bio šampion Evrope, ovo im je peto finale, a izgubili su prethodna četiri, uključujući i prošlogodišnje od mađarskog Šoprona.

Mersin takođe nema evropsku titulu, a zanimljivo je da klub nikad nije bio ni šampion Turske. Finale je na programu u nedelju od 20 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading