KATASTROFALNE VESTI ZA PARTIZAN! Grobari očima ne veruju!

Autor:

Sport

13.04.2023

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Makabija pobedili su madridski Real posle prodiužetka rezultatom 100:96 (86:86) u poslednjem 34. kolu Evrolige.

KATASTROFALNE VESTI ZA PARTIZAN! Grobari očima ne veruju!

Foto: Starsport

Rezultat iz Tel Aviva nije išao na ruku Partizanu, pošto je Ponos Izraela novim trijumfom 20. ove sezone, stigao do petog mesta pred Top 8.

Iščekivali su svi u crno-belom taboru epilog duela iz Izraela, koji je imao dramatičnu završnicu.

Budući da je klub iz Humske u lošijem skoru sa Makabijem (pobedio 8 razlike u Beogradu, izgubio 9 u Tel Avivu), samo je pobeda Madriđana odgovarala izabranicima Željka Obradovića.

Imao je Makabi vođstvo od 86:83 u poslednjem minutu, ali je Real vezao tri poena i uspeo da izvuče produžetak, međutim, više od toga nije uspeo da izbori.

Foto: Starsport

 

Zaigrali su Izraelci mnogo bolje u dodatnih pet minuta i preko raspoloženih Lorenca Brauna i Džoša Neba stigli do pobede, koja ih vodi u četvrtfinalu na megdan Monaku Saše Obradovića.

Upravo je bivši igrač Crvene zvezde vodio Ponos Izraela do pobede sa 22 postignuta poena. Uz rame mu je bio Nebo sa 15 koševa, dok je Bonzi Kolson bio sjajan sa 14 poena. Dvocifreni su još bili Vejn Boldvin sa 11, odnosno, Roman Sorkin i Darun Hilard sa po 10 koševa.

Ni 25 poena Geršona Jabuselea i osam skokova nisu bila dovoljna Realu da izbegne neuspeh, kao ni 20 ubačenih koševa Džanana Muse. Raspoloženi su bili još samo Gabrijel Dek sa 16 i Mario Hezonja strelac 15 poena. Ostali ni blizu evroligaškog renomea.

Madriđani su ovim porazom izgubili šanse da osvoje lidersku poziciju pred start plej-ofa, pošto je i Olimpijakos savladao kod kuće Baskoniju.

REZULTATI, 34. kolo:

Alba - Asvel 88:71

Crvena zvezda - Fenerbahče pp 91:89

Olimpijakos - Baskonija 86:78

Makabi - Real pp 100:86

Virtus - Olimpija Milano 89:84

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading