TERORISTIČKI NAPAD U ATINI: Izraelci se oglasili i podigli BURU!

Autor:

Sport

13.04.2023

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezapamćene scene u evropskoj košarci.

TERORISTIČKI NAPAD U ATINI: Izraelci se oglasili i podigli BURU!

Foto: Starsport

Aleksandar Džikić

Skandalozno ponašanje navijača AEK-a u Atini obeležilo je revanš duel četvrtfinala FIBA Lige šampiona njihovog kluba i izraelskog Hapoel Jerusalima, koji sa klupe predvodi Aleksandar Džikić.

AEK je pobedio Hapoel rezultatom 94:78 u drugom susretu, i tako uspeo da izjednači rezultat u seriji, pošto je Hapoel prvi meč dobio 64:55, ali je utakmicu u prestonici Grčke obeležilo nešto sasvim drugo, a ne košarka. 

Duel je prvo prekidan tokom prvog poluvremena, a kasnio je i početak drugog dela igre za 25 minuta zbog sukoba izvan arene, prenose grčki mediji. Navijači AEK-a su konstantno divljali, a u jednom momentu su počeli da gađaju suparničke pristalice uz paljenje izraelske zastave.

Kako se navodi, bilo je čak i petardi kojima su gađani gosti iz Izraela.

Povodom ovih nemilih događaja su se oglasili u Hapoelu, i istakli su da je u pitanju teroristički napad.

- Dragi navijači, dešavanja u Atini su ništa manje od terorističkog napada na izraelske navijače koji su došli tamo da podrže svoj tim što godinama i čine. Proverili smo sve što može da se uradi na poluvremenu utakmice i evakuacija navijača Hapoela bila je opcija koja je momentalno odbijena jer su grčki navijači opkolili halu, pa je postojala opasnost da budu napadnuti izvan dvorane. Zaustavljanje utakmice je moglo da ima ozbiljnije posledice na šta je menadžment našeg tima upozorio, pa su obavestili obezbeđenje i policiju i taj haos je mogao da dovede do haosa koji bi potencijalno ugrozio ljudske živote. Zbog bezbednosti naših navijača smo odlučili da nastavimo utakmicu uz obećanje policije da se drugi nasilni napad neće dogoditi i ukoliko se bilo šta nastavi hala će biti ispražnjena. Hapoel je zahvalan svakom navijaču koji je došao da podrži tim uprkos teškim okolnostima i žao nam je zbog traumatičnog iskustva koje su zadobili. Klub neće ćutati o ovakvim stvarima i FIBA je već dobila ozbiljnu žalbu. Hvala svakome od vas! - naveli su iz Hapoela.

Treći i poslednji duel u ovoj seriji je zakazan za sredu u 18 časova, a pobednik će izboriti mesto na F4 turniru FIBA Lige šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading