OGROMNA RADOST ZA GROBARE: Partizan OSIGURAVA plasman u Top 8?!

Autor:

Sport

06.04.2023

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli se nalaze na samo korak do velikog uspeha.

OGROMNA RADOST ZA GROBARE: Partizan OSIGURAVA plasman u Top 8?!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana gostovaće u petak ekipi Monaka, u meču 33. kola Evrolige.

Računica je pred ovaj meč jasna. Ukoliko crno-beli zabeleže trijumf, uspeće da izbore plasman u plej-of Evrolige, iako je to sredinom sezone delovalo kao nemoguća misija. Ukoliko ne savladaju ekipu Monaka, novu šansu će imati u poslednjem kolu, kada će u Areni dočekati već prežaljeni Panatinaikos.

Ipak, "parni valjak" dalje može i u slučaju dva poraza, i to ako Baskonija ili Žalgiris upišu makar jedan neuspeh u svoja poslednja dva duela regularnog dela takmičenja, za šta imaju priliku već danas.

Foto: Starsport

Partizan je na korak do velikog uspeha

Naime, od 19 časova Žalgiris će u Kaunasu dočekati ekipu Makabija, dok je za 21 čas zakazan duel Baskonije i Asvela. Ukoliko Makabi ili Asvel stignu do iznenađujućih pobeda, crno-beli će i pre svog duela sa Monakom uspeti da obezbede plasman među osam najboljih ekipa.

Jasno je da su i Baskonija i Žalgiris favoriti, pre svega Španci jer igraju protiv Asvela, koji je poslednji na tabeli, ali bi tim iz Tel Aviva sigurno mogao da iznenadi Litvance i tako osigura Željku Obradoviću i njegovim izabranicima plasman dalje.

Ipak, jasno je i da se ništa od ovoga ne dogodi, Partizan u poslednjem kolu igra kod kuće sa Panatom, tako da bi sigurnim trijumfom u tom duelu rešili sve nedoumice.

Podsetimo, ukoliko Partizan prođe dalje, u četvrtfinalu će igrati protiv Olimpijakosa, Reala, Barselone ili Monaka, pošto su ova četiri tima već obezbedila prednost domaćeg terena u doigravanju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading