KRAJ! MVP trka je GOTOVA: Nikola Jokić PREPUŠTA KRUNU?!

Autor:

Sport

05.04.2023

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbinu je fenjeraš došao glave dok je Džoel Embid odigrao meč iz snova.

KRAJ! MVP trka je GOTOVA: Nikola Jokić PREPUŠTA KRUNU?!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić protiv Hjustona

Spektakularna noć u NBA ligi ostala je iza nas.

Odigrano je čak 13 utakmica, a centralna tema bila je MVP trka između Nikole Jokića i Džoela Embida. I, iz Amerike nam ne stižu dobre vesti...

Jokić se vratio u sastav Denvera, a Nagetsi su doživeli neočekivan poraz od fenjeraša Hjustona rezultatom 124:103. Dvostruki uzastopni MVP NBA lige imao je skroman učinak za svoje standarde pa je meč završio sa 14 poena, deset skokova, četiri asistencije i čak osam izgubljenih lopti! 

Sve to iskoristio je maestralni Džoel Embid koji je sa svojom Filadelfijom demolirao Boston. Konačan rezultat bio je tesnih 103:101 za Filu, ali je brutalni Embid imao učinak od 52 poena, uz 13 skokova i šest asistencija. Posle ovog meča Kamerunac je iskočio u prvi plan za MVP priznanje, a to je zaključio i trener Filadelfije, Dok Rivers.

Mnogo stvari smo odradili pogrešno, ali jedna stvar je bila na mestu, a to je Džoel Embid. MVP trka je gotova. Zaista. Nismo mogli ništa da pogodimo, a on je dao pola naših poena. U jednoj NBA utakmici. Objektivan sam, ali MVP trka je gotova - rekao je posle meča Rivers.

Embid je ka košu Bostona uputio 25 šuteva, a pogodio ih je 20. Za dva je gađao 20/24, a sa linije penala 12/13. Upisao je i dve blokade, te postao prvi igrač sa ovakvim brojkama još od Majkla Džordana. Takođe, ovo mu je peta 50+ partija u sezoni što su od centara još izveli samo Karim Abdul Džabar i Vilt Čemberlen.

Dakle, Jokić se nalazi u problemu kada je MVP trka u pitanju i Embid je sada veliki favorit, ali bi srpski centar verovatno sve dao kako bi se uključio u borbu za šampionski prsten. Denver je i dalje prvi na Zapadu tako da je ta varijanta i dalje otvorena, pa čak i više nego realna.

Šta vi mislite, ko će poneti MVP titulu u NBA ligi?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading