TEKTONSKE PROMENE U NBA! Promenjena PRAVILA u trci za MVP nagradu! Menjaju se UGOVORI, novi USLOVI za odlazak na Ol-star!

Autor:

Sport

02.04.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukovodstvo NBA i Udruženje igrača najjače lige na svetu ugovorili su novi kolektivni ugovor.

TEKTONSKE PROMENE U NBA! Promenjena PRAVILA u trci za MVP nagradu! Menjaju se UGOVORI, novi USLOVI za odlazak na Ol-star!

Foto: Tanjug/AP

On je odmah stupio na snagu i važiće do kraja sezone 2028/29, sa opcijom da obe strane iz njega izađu.

Sporazum će verovatno ratifikovati vlasnici franšiza i košarkaši u narednim nedeljama. Ključne promene uključuju uvođenje drugog nivoa poreza na luksuz, koji ima za cilj da obuzda velike potrošače poput Golden Stejta i Los Anđeles Klipersa

Dalje, drugi nivo poreza na luksuz iznosiće 17,5 miliona dolara. Osim toga, otvara se više mogućnosti za trošenje i trgovinu za timove u srednjem ili donjem delu lanca potrošnje. 

Ipak, veliki potrošači neće imati pristup slobodnim agentima sa izuzetkom „srednji nivo poreskih obveznika“, što će biti krajnje ograničavajući faktor za one koji troše mnogo novca.

Foto: Tanjug/AP

 

Među promenama koje su donešene je da NBA igrač mora da odigra bar 65 mečeva da bi se kvalifikovao za MVP nagradu i Ol star utakmicu, zbog čega su ekipe primorane da više ne odmaraju svoje zvezde kao što su to do sada činile. Izbor idealne petorke više neće imati ograničenja pozicija za prvih 15 igrača, odnosno, idealna petorka teoretski će moći da ima, primera radi, pet centara ili plejmejkera. 

Takva odluka se smatra delimično pravednijom, pošto će više igrača imati priliku da dobije supermaks ugovor, ali se time stavlja tačka na istorijski aspekt ove nagrade. Najveća novina je uvođenje turnira u sredini sezone, sličnog Kupu u evropskoj košarci. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

On će početi od naredne sezone i igraće ga osam timova po sistemu jedna pobeda, a završni turnir u decembru. Finale će se igrati na neutralnom terenu, najverovatnije u Las Vegasu. Ovi mečevi će se računati kao deo regularne sezone, a finalisti će dobiti nagrade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading