KATASTROFA: Crno-belima ODUZETE dve pobede - Top 8 sve dalje!

Autor:

Sport

30.03.2023

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne vesti pred sam kraj takmičenja.

KATASTROFA: Crno-belima ODUZETE dve pobede - Top 8 sve dalje!

Foto: Starsport

Željko Obradović i košarkaši Asvela

Košarkaši ASVEL-a su doživeli neočekivan šok, pošto je Francuska košarkaška liga odlučila da ih kazni sa oduzimanjem dve pobede, uz novčanu kaznu od 100.000 evra, jer su Nando de Kolo i Žofri Lovernj primali deo plata preko prava na imidž, što je u ovoj državi zabranjeno.

- Od 14. septembra 2022. godine Vrhovni upravni savet je više puta tražio od Asvela da pošalje potrebnu dokumentaciju u vezi sa ugovorima dva igrača - navodi LNB u saopštenju za javnost. 

Takođe, u saopštenju se dodaje i da na zahteve koje je poslala LNB liga nije odgovoreno u skladu sa zahtevima Višeg upravnog saveta.

- Ovi zahtevi su upućeni i dotičnim igračima. Na ove zahteve nije odgovoreno na zadovoljavajući način s obzirom na zahteve Višeg upravnog saveta.

Foto: Starsport

Nando de Kolo u dresu ASVEL-a

Asvel i dalje ima pravo žalbe na ovu odluku Žalbenom veću Francuske košarkaške federacije (FFBB). Obojica košarkaša imaju ugovore i za narednu sezonu, što znači da će vicešampion Francuske morati da pronađe drugačiji način da finansira lidere svog tima.

Ekipa koju sa klupe predvodi Ti Džej Parker se nalazila na petom mestu prvenstva francuske, sa skorom od 15 pobeda i 9 poraza, ali će nakon oduzimanja dva trijumfa, igrači ekipe koji nose crno-bele dresove pasti na osmo mesto na tabeli, samo pobedu više iznad devetoplasiranog Limoža.

U prvenstvu Francuske učestvuje 18 klubova, od čega najbojlih osam dobija pravo nastupa u plej-ofu, pa je jasno da ovaj tim čeka grčevita borba kako bi izborili plasman u doigravanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading