CRNO-BELE KALKULACIJE: Evo šta Partizanu treba za Top 8 posle poraza od Barse!

Autor:

Sport

28.03.2023

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Parni valjak" i dalje ima sve u svojim rukama.

CRNO-BELE KALKULACIJE: Evo šta Partizanu treba za Top 8 posle poraza od Barse!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Košarkaši Partizana nisu uspeli da naprave još jedno iznenađenje u Evroligi, pošto su na svom parketu poraženi od Barselone.

Posle tog poraza crno-beli imaju skor 17-14 u elitnom takmičenju, pa i dalje imaju velike šanse da se plasiraju u Top 8 fazu.

"Parni valjak" trenutno zauzima sedmu poziciju i tri i po kola pre kraja regularnog dela sezone ima dve pobede više od ekipa koje se nalaze ispod crte.

To su Žalgiris i Efes, kojima bi mogla da se pridruži i Valensija ako pobedi Crvenu zvezdu u sredu. Međutim, Litvanci će u sredu imati priliku da se pobedom nad Monakom izjednače sa Baskonijom koja trenutno drži osmo mesto sa učinkom 16-15.

Dakle, Partizanu plasman u plej-of garantuju dve pobede u preostale tri utakmice (Real, Monako, Panatinaikos), ali bi im vrlo verovatno bila dovoljna i jedna, pošto Baskonija takođe ima veoma težak raspored (Fenerbahče, Asvel, Olimpijakos), a i gori međusobni skor od crno-belih.

"Parni valjak" ima bolji međusobni skor i od Žalgirisa i Efesa, a od svih ekipa koje bi mogle na kraju da budu izjednačene sa klubom iz Humske međusobno je bolja samo Valensija.

Konačna računica:

Partizan sa dve pobede ide u Top 8!

Sa jednom pobedom, crno-beli idu u Top 8 ako od Baskonije, Žalgirisa i Valensije dve ekipe ne ostvare maksimalan učinak do kraja sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
VALJAK

28.03.2023 22:47

PARTIZAN JE 99% U TOP 8 ! PITANJE JE SAMO 7 ILI 8 ! Sa jos JEDNU POBEDU ( PAO) OSMI JE.