NIJE KRAJ: Poznato šta je Zvezdi potrebno za plasman u top 8 Evrolige!

Autor:

Sport

29.03.2023

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je jasno posle Valensije.

NIJE KRAJ: Poznato šta je Zvezdi potrebno za plasman u top 8 Evrolige!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde slave pobedu nad Valensijom

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su "duplu pobedu" nad španskim predstavnicima (Baskonija, Valensija), kojom su zadržali matematičke šanse za plasman u top 8 Evrolige.

Crveno-beli su deklasirali Mumbruovu četu u Pioniru sa 92:73, pa su stigli do 14. pobede u regularnom delu sezone. Sada je kalkulacija za eventualni prolaz u doigravanje znatno jasnija. Naime, osmo mesto na tabeli trenutno dele Žalgiris i Baskonija, sa dve pobede više od kluba sa Malog Kalemegdana i boljim međusobnim skorom.

Stoga, Zvezda mora da trijumfuje na preostala tri susreta (Asvel, Olimpijakos i Fenerbahče), uz tri poraza pomenutih timova, te bar dva branioca titule, Efesa, koji je na 15-16.

 

 

Naravno, postoje i izgledi da se prvak Srbije na kraju izjednači sa Partizanom i pretekne ga zbog boljeg učinka u dva evroligaška večita derbija, ali su one tek u domenu teorije.

Bilo kako bilo, na izabranicima trenera Duška Ivanovića je da pruže maksimum do kraja takmičenja, pa da vide dokle će ih to dovesti. Naredni izazov, u sklopu 32. runde, čeka ih već za dva dana u Lionu...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading