DA LI JE OVO MOGUĆE? Nesuđeno POJAČANJE Partizana i reprezentacije Srbije ZAVRŠILO KARIJERU! Pešić ga je ZVAO među "orlove"!

Autor:

Sport

27.03.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Saša Stefanović iznenada je odlučio da objavi kraj karijere, iako je pred njim bila blistava budućnost.

DA LI JE OVO MOGUĆE? Nesuđeno POJAČANJE Partizana i reprezentacije Srbije ZAVRŠILO KARIJERU! Pešić ga je ZVAO među "orlove"!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Igrač, koji je svojevremeno dovođen u vezu kao potencijalno pojačanje Partizana, oglasio se na društvenim mrežama i potvrdio da je okačio "patike o klin".

- Odlučio sam da se penzionišem i da jurim druge prilike. Hvala mojim saigračima, trenerima, navijačima, svima koji su mi pomogli da ostvarim svoje ciljeve. Ova igra mi je dala mnogo toga i ne mogu da dočekam da joj vratim - rekao je Saša, uz nekoliko fotografija među kojima se nalazi i slika u dresu Sakramenta kada je bio dete.

Imao je sve predispozicije da stigne i do nacionalnog dresa. Naime, Stefanović je u kratkom vremenu postao "interesantan" KSS-u, naročito kada su bivši selektor Aleksandar Đorđević i aktuelni Svetislav Pešić razgovarali s njim u SAD, ne bi li ga ubedili da zaigra za reprezentaciju Srbije. Međutim, to se nije dogodilo, a Sašina karijera je ubrzo počela da ide stramputicom.

Foto: Twitter.com/Purdue On BTN/printscreen

 

Posle igranja u NCAA i Perdju univerzitetima, Stefanović se uputio u Grčku i obukao dres Kolososa, međutim, nije se dugo zadržao tamo, pa je odlučio da dođe u Srbiju i zaigra za Megu, a veruje se da je određen uticaj na to imao i njegov menadžer Miško Ražnatović.

Ipak, posle samo četiri meseca, Saša je napustio i Megu, a ubrzo objavio i kraj karijere. 

Inače, njegov otac Ljubiša Stefanović je prvi Srbin koji izabran na NBA draftu. Bilo je to 1985. godine, kada su ga kao 97. pika izabrali nekadašnji Sjetl Supersoniksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading