PARTIZAN PROFITIRA! Velikani OBESMISLILI Evroligu, NAMERNO GUBE iz jednog razloga?

Autor:

Sport

27.03.2023

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli bi mogli da se raduju i to iz bizarnog razloga.

PARTIZAN PROFITIRA! Velikani OBESMISLILI Evroligu, NAMERNO GUBE iz jednog razloga?

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Košarkaši Partizana na dobrom su putu da se plasiraju među osam najboljih timova Evrolige.

Četa Željka Obradovića igra fenomenalno, te je na poslednjih deset utakmica u elitnom evropskom takmičenju upisala osam pobeda i dva poraza i pred sam finiš regularnog dela stigla u odličnu poziciju.

Republika

Foto: Starsport

Kevin Panter

 

Na ruku crno-belima ide forma, ali i još jedan zanimljiv faktor. Naime, naredni meč Partizan igra protiv Barselone u beogradskoj Štark areni (utorak, 20.30), a katalonski velikan trenutno se nalazi na trećem mestu na tabeli sa skorom 20-10.

Ono što "upada u oči" je forma timova sa vrha u poslednjih pet utakmica. Naime, Olimpijakos, Real i Barselona na 25 mečeva imali su sledeći učinak:

Olimpijakos 20-5

Real 20-5

Barselona 19-6

Ipak, sve tri ekipe na poslednjih pet mečeva imaju po tri pobede i dva poraza, a neki od njih bili su prilično iznenađujući. Olimpijakos je izgubio od Olimpije iz Milana i Partizana, Real od Baskonije i Efesa, dok je Barselona doživela neuspehe protiv Olimpijakosa i Fenerbahčea.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Mirotić

 

Imajući u vidu da je borba za osmu poziciju na tabeli Evrolige velika, te da bi na poslednjem mestu koje ide u plej-of mogao da se nađe branilac titule Efes, sa razlogom se može sumnjati da velikani namerno gube utakmice kako ne bi bili prvi i kako bi izbegli turski tim u eliminacionoj fazi.

Drugo i treće, pa čak i četvrto mesto na kom se trenutno nalazi Monako, mogli bi da donesu lakšeg rivala u top osam fazi, pa ostaje dilema da li su igrači Olimpijakosa, Reala i Barselone u padu forme ili je nešto drugo po sredi.

Sve ovo bi moglo da donese profit Partizanu koji je već savladao Olimpijakos, u utorak mu sledi meč protiv Barselone, a već u petak protiv Reala. 

Da li će crno-beli sve iskoristiti i serijom pobeda sebi obezbediti još bolji plasman pred završnicu ostaje da se vidi. Evo kako trenutno izgleda tabela Evrolige.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Logika

27.03.2023 15:53

I Efes namerno gubi da ne bi bio osmi i igrao sa prvim na tabeli. Bravo majstori, otkrili ste teoriju zavere velikih. Boli, je l da?

Vlada-čokolada

28.03.2023 11:05

Kakva teorija!!! Ovo može da "prođe" samo kod nas u Srbiji. Koja glupost!!!