Tužilaštvo DONELO ODLUKU: Poznato šta se dešava sa KRIVIČNOM PRIJAVOM koju je Zvezda podnela protiv Lesora!

Autor:

Sport

17.03.2023

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sada je sve jasno.

Tužilaštvo DONELO ODLUKU: Poznato šta se dešava sa KRIVIČNOM PRIJAVOM koju je Zvezda podnela protiv Lesora!

Foto: Starsport

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu KK Crvena zvezda protiv košarkaša KK Partizan Matijasa Lesora zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, jer prijavljeno delo nije krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Krivična prijava je odbačena imajući u vidu višegodišnju javnotužilačku praksu, a posebno stav Apelacionog suda u Beogradu koji je zauzeo još 2011. godine da “učesnici sportskog takmičenja i sportske manifestacije, znači lica koja po statutu sportskog saveza imaju svojstvo obaveznog i dozvoljenog učesnika sportskog takmičenja ili mafifestacije, ne mogu biti izvršioci ovog krivičnog dela” (ASB Kž1 331/11).

Foto: Starsport

Incident na večitom derbiju

 

Zbog toga tužilaštvo smatra da se nasrtaj Lesora na Petruševa ne može okarakterisati kao krivično delo Nasilničko ponašanje na sprotskoj priredbi ili javnom skupu koje se goni po službenoj dužnosti, već se u radnjama Lesora pored disciplinskog prestupa koji se sankcioniše prema pravilima lige mogu eventulano ostvarititi i elemennti krivičnog dela Laka telesna povreda koje se goni po privatnoj tužbi.

Ukoliko je oštećeni zadobio telesne povrede svoja prava može da zaštiti podnošenjem privatne tužbe pred nadležnim sudom.

Foto: Starsport

Incident na večitom derbiju

 

Lesor je prijavljen jer je 13. marta nakon završetka košarkaške utakmice 21. kola ABA lige u “Štark areni” nakon sudijskog znaka za kraj utakmice nasrnuo na košarkaša Crvene zvezde Filipa Petruševa, gurnuo ga sa dve ruke i nakon toga udario desnom rukom u predelu lica.

Nakon toga je pokušavao da nastavi napad uprkos pokušajima ostalih aktera košarkaške utakmice da ga zadrže i smire.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Aleks

17.03.2023 22:20

Samo kompletan idiot je mogao da napiše tu prijavu