BRUTALNO! Lesor NASTAVIO niz tuča: Pesnice na sve strane, KRVAVE glave, VELIKA BRUKA srpske košarke! (VIDEO)

Autor:

Sport

16.03.2023

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kroz istoriju bilo je mnogo incidenata.

BRUTALNO! Lesor NASTAVIO niz tuča: Pesnice na sve strane, KRVAVE glave, VELIKA BRUKA srpske košarke! (VIDEO)

Foto: Starsport

Peti ovosezonski večiti derbi, a drugi u okviru AdmiralBet ABA lige, obeležio je veliki preokret Partizana kojim su crno-beli savladali Zvezdu sa 92:81, ali i incident sa kraja meča u kom su se našli Matijas Lesor i Filip Petrušev.

Lesor je nasrnuo na Petruševa, a sve je dobilo i daleko šire okvire jer je slučaj sa parketa završio i u policiji.

Ipak, daleko od toga da je ovo prva tuča na košarkaškim terenima. Kroz istoriju naše košarke mogli smo da vidimo puno incidenata koji su slali katastrofalnu sliku u svet. Ovo su one najbrutalnije tuče...

PARTIZAN I HEMOFARM - U DVA ČINA

Davnog 4. decembra 2005. godine viđena je jedna od najvećih tuča u istoriji srpske košarke. Na terenu su se našli Partizan i Hemofarm, a pri rezultatu 88:75 za tim iz Vršca došlo je do opšte tuče. Tadašnji bek ekipe Hemofarma, Konli, reagovao je malo agresivnije posle jednog faula Uroša Tripkovića, u incident se uključio Novica Veličković i došlo je do katastrofe.

Najgore je prošao Slavko Stefanović koji je završio na ušivanju glave, oba tima su meč završila sa po četiri igrača, a Duško Vujošević, trener Partizana, je po završetku utakmice grmeo na sudije.

- Ja ne znam kako to da nam nekoliko mečeva zaredom sa Hemofarmom sudi isti sudija. A svaki put je prisutan i Danko Radić koji i delegira sudije. Sudije su bile tendeciozne, i u nekoliko navrata kada smo uhvatili priključak i prišli na 10 poena razlike pomogle su Hemofarmu. Ovakva Jadranska liga nema nikakvog smisla i šteti našoj košarci. Ja ne znam u kakvim su odnosima Miša Babić i Danko Radić, ne želim da ulazim u to - govorio je tada Vujošević.

Pet godina posle ovog incidenta došlo je do nove tuče istih aktera. U drugoj utakmici finalne serije šampionata Srbije Partizan je savladao Hemofarm sa 86:81, a Raško Katić i Aleks Marić našli su se u centru pažnje žestokog sukoba.

Posle velikog incidenta timovi su meč završili sa po tri igrača na terenu, a Hemofarm se na poslednjoj utakmici nije ni pojavio pa je titula pripala Partizanu.

LOVERNJ VS SMILJANIĆ

Ponovo Partizan, ali ovog puta je na drugoj strani FMP. Pre devet godina, na jednom meču ovih rivala Žofri Lovernj i Ivan Smiljanić.

Francuski košarkaš se uhvatio za međunožje pred protivnikom, kome se potom uneo u lice i to je bio povod za tuču. Dunđerski je bio najagresivniji, nastao je haos, a Lovernj je optužio Nebojšu Čovića da je rekao igračima FMP-a da ga napadnu.

Rekao je jednom igraču da me udari, kada se javio jedan drugi i rekao da će me udariti - rekao je Lovernj, da bi se potom javio i Nebojša Čović koji je sve oštro demantovao.

SUKOB IGRAČA FMP-A I VOJVODINE

Godinu dana posle incidenta Lovernja i Smiljanića došlo je do sukoba košarkaša FMP-a i Vojvodine.

U prvom planu bili su Stefan Lazarević, sada košarkaš Crvene zvezde koji se tokom tuče i povredio, kao i Danilo Ostojić, Aleksandar Bursać i Miloš Grubor.

Pogledajte kako je sve to izgledalo:

PAVLOVIĆEV "NERVNI SLOM"

Još jedan derbi i još jedan haos.

Ovog puta u centru pažnje bio je Aleksandar Pavlović koji je tokom čitavog meča provocirao i napadao košarkaše Zvezde. 

Jednom je udario Nikolu Kalinića, dva puta Branka Lazića, a nije dobro prošao ni Čarls Dženkins kog su napali i Pavlović, ali i Edo Murić. Nije bilo veće tuče, ali je ponašanje više nego sramno.

STJUART NOKAUTIRAO DRAGOJLOVIĆA

Utakmica Vojvodine i Crvene zvezde i tuča rivala koji su kasnije postali saigrači.

Kibu Stjuart je u jednom momentu nokautirao Vladislava Dragojlovića, a potom je krenuo i na Vuka Radivojevića, koji mu je razbio arkadu. Kasnije su Radivojević i Stjuart bili i saigrači, pa je čitava situacija još zanimljivija.

Sećate li se vi još neke tuče koja se desila na srpskim parketima?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Glas Navijaca

16.03.2023 18:01

Tuca FMP I VOJVODINE. PA OVI SU ZA ZATVOR. E MOJ COVICU HIJENO KOSARKE