CRNO, DA CRNJE NE MOŽE! Ovo je NAJVEĆI PROBLEM Zvezde - navijači traže HITNO rešenje!

Autor:

Sport

14.03.2023

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podatak za verovali ili ne!

CRNO, DA CRNJE NE MOŽE! Ovo je NAJVEĆI PROBLEM Zvezde - navijači traže HITNO rešenje!

Foto: Starsport

KK Crvena zvezda

Fenomenalan i više nego zanimljiv večiti derbi gledali smo u okviru 21. kola AdmiralBet ABA lige.

Partizan je posle velikog preokreta uspeo da savlada Crvenu zvezdu (92:81), a utakmicu je obeležio Matijas Lesor koji je imao učinak od 27 poena, osam skokova i dve asistencije, ali je pored sjajne igre dospeo u centar pažnje javnosti zbog sramnog ponašanja i fizičkog napada na Filipa Petruševa.

Zbog svega su se oglasili i Crvena zvezda i Partizan, Lesoru prete kazne kako u AdmiralBet ABA ligi, tako i ona zatvorska, a veliko je pitanje kada će se i da li će se uopšte strasti smiriti.

Republika

Foto: Starsport

Matijas Lesor na večitom derbiju

 

Ono što dodatno može da brine sve navijače Zvezde je katastrofalna forma jer tim u poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima ima skor od jedne pobede i pet poraza! Posebno "bode oči" završnica tih utakmica u kojima su košarkaši Zvezde gubili, neke čak i dobijene mečeve.

Da krenemo redom...

Prvi u nizu poraza desio se protiv Albe u Evroligi. Zvezda je pred poslednju deonicu imala prednost od 61:60, a onda - potop! Alba dobija četvrtu četvrtinu sa 27:11 i iz Beograda još jednom odnosi trijumf.

Da li su Duško Ivanović i njegovi izabranici naučili na greškama? Pa, deluje da nisu jer se sve ponovilo i protiv Bajerna u Minhenu.

Republika

Foto: Starsport

Duško Ivanović i Nemanja Nedović

 

Vodila je Zvezda pred start poslednje deonice sa 56:52 i u četvrtoj četvrtini usledio je prekid filma, čak 35 primljenih poena i poraz od 87:80. Ovaj period igre završen je rezultatom 35:24 za minhenskog velikana.

Nastavilo se u istom ritmu i protiv Cibone u AdmiralBet ABA ligi. Izgledalo je kao da crveno-beli idu ka sigurnoj pobedi u Zagrebu jer su posle tri četvrtine vodili sa 67:61, ali je usledio novi prekid filma. Cibona je poslednju deonicu dobila sa 24:14 i nanela je Zvezdi težak poraz koji bi crveno-bele mogao da košta povoljnije pozicije pred start plej-ofa.

Usledio je trijumf protiv Efesa (94:75) za nagoveštaj boljih dana, a onda još jedno bolno otrežnjenje. Panatinaikos je savladao Zvezdu u Atini (75:66), a pogodite u kojoj četvrtini je četa Duška Ivanovića zvanično sve prosula? Naravno, četvrtoj! Vodili su crveno-beli sa 55:52 na kraju treće deonice da bi poslednji period izgubili rezultatom 23:11 za kraj snova o eventualnom plasmanu u top osam fazu Evrolige.

Za kraj, kao trešnja na vrhu torte, došla je poslednja četvrtina večitog derbija. Vodila je Zvezda 66:63 na kraju treće deonice protiv Partizana, crno-beli su ušli u ozbiljnu seriju, poslednji period dobili su sa 29:15 i na kraju upisali veliku pobedu u borbi za prvo mesto u regularnom delu AdmiralBet ABA lige.

Dakle, kada se ovako nešto desi jednom, dva ili čak tri puta - može se konstatovati da je slučajno. Ako se to ponovi u pet od šest utakmica - problem je više nego očigledan i definitivno postoji. Da li je problem u Dušku Ivanoviću i njegovom vođenju utakmice, da li igrači nemaju snage za finiš, da li je nešto treće u pitanju? Sve ovo biće analizirano u internim razgovorima ljudi sa Malog Kalemegdana.

Jedno je sigurno, pet poraza, u pet utakmica u kojima je Zvezda pred start poslednje deonice imala prednost, samo 75 datih i čak 138 primljenih poena u finalnim četvrtinama... Definitivno je razlog za veliku brigu! Navijači traže hitno rešenje gorućeg problema, a da li će do njega doći ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading