MESAR TRAŽIO BAZUKE PREKO BOSANCA BETMENA: Betmena sam video samo na filmu

Autor:

Hronika

14.03.2023

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

MESAR TRAŽIO BAZUKE PREKO BOSANCA BETMENA: Betmena sam video samo na filmu

Foto: Starsport, e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na suđenjima pre dve nedelje, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana ove grupe suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina, koje je nastavljeno i juče i danas.

Marko Miljković nastavlja da ispituje svedoka-okrivljenog Bojana Hrvatina, koji otkriva sve o funkcionisanju organizovane kriminalne grupe.

Mesar tražio bazuke preko Bosanca Betmena. Brani se"betmena sam video samo na filmu

Hrvatin tvrdi da je klan tražio da nabavi i ručne raketne protivoklopne bacače preko izvesnog Bosanca koji je na skaju bio Betmen.

Hrvatin tvrdi da je klan tražio da nabavi i ručne raketne protivoklopne bacače preko izvesnog Bosanca koji je na skaju bio Betmen.

Miljković: Kad si bio uboden u ruku , koja je to bila ruka i koliko nisi mogao da je kosristiš?

Hrvatin:  Leva ruka i leva podlaktica. Posle oporavka od dva meseca i skidanja longete krenuo sam na terapije. Nisam imao snage da udarim sekirom. Probao sam na Mitiću da odvalim taj zasečeni deo, ali nisma imao snage.

MIljković: Kad si izašao iz bolnice?

Hrvatin: Početkom jula. 

Miljković: A kada sam ja izašao?

Hrvatin: Pre mene nisi, a možda kad i ja ili posle mene. Sreli smo se u bazi. 

Miljković: Ko ti je rekao da ako se okrviš ulaziš u grupu?

Hrvatin: Niko mi nije rekao, a u mom slučaju jeste bilo. Pristao sam da navučem Gorana. pa onda smo pričali i o Krfu. 

Miljković onda konstatuje da je Goran ubijen  posle ubistva na Krfu. 

Hrvatin kaže da je priča o navlačenju Gorana bila pre planiranja Krfa iako je Goran ubijen kasnije. 

Miljković: Kako si znao da je parking u radničkoj loša solucija za ubistvo Veličkovića?

Hrvatin: Goran je sve poslove obavljao do pet i tada je išao kući. Znao sam da se pazi i da bi možda posumnjao i ne bi došao.

Miljković: Kako kukuruzi nisu sumnjivi?

Hrvatin: Goran nije znao da su tamo kukuruzi. Rekao sam da idemo kod čoveka na njivu da tamo preuzmemo pištolje koje je hteo da kupi. Na meni je bilo da nadjem auto sa štekom i sve organizujem.

Miljković: Ti mene ne razumeš. Šta si rekao nama za kukuruz, kako on nije sumnjiv?

Hrvatin: To je bilo moje mišljenje za Radničku jer tamo nisam nikad bio. Trebalo je da steknem poverenje Goranovo i da odemo na njivu kod Matorog. 

Miljković: Ko je bio sve kod Lalića u stanu kad smo to dogovarali?

Hrvatin: Ti ,Veljko, braća Budmir, bar jedan od njih, Tešić, Kosta i Lalić.

Miljković: Jeste li ti i Goran radili nešto osim droge, otkud da ti traži pištolj?

Hrvatin: Verovatno je tražio na više strana, a verovao je da ću mu naći pištolj kao za sebe. Ti i ja smo znali Bosanca Betmena preko koga smo gledali bazuke

Miljković: Ja sam Betmena gledao samo na filmu. Kako smo bili obučeni?

Hrvatin: Ne sećam se. 

Miljković: Koji sam nadimak imao na skaju tada?

Hrvatin: Sa Stefanom Mandićem si pisao kao Sonik, a kao Gokua si navlačio Veličkovića.

Da podsetimo, Hrvatin je na dva ročišta govorio o svojim neposrednim i posrednim saznanjima. Sudu je na dva ročišta ispričao na koji način je pristupio kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, hijerarhiji u klanu, ubistvu Gorana Veličkovića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Aleksandra Gligorijevića.

Juče je taksativno opisao ubistva na Krfu i u Atini, a naveo je i ko su izvršitelji zločina. Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu su ubila četvorica muškaraca među kojima je i izvesni Dušan Jovanović. Hrvatin je naveo da je, pored Jovanovića, u toj likvidaciji učestvovao i muškarac čiji je nadimak Giba, Šuškavi, dok je Vlada Vojinović vozio egzekutore na Krf i sređivao ima dokumente. Jovanović, Giba i Vojinović, o kojima govori Hrvatin, prvi put su se spomenuli u vezi ubistva na Krfu.

Hrvatin je, uz ostala ubistva, naveo i ubistvo škaljaraca Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

- Što se tiče Atine, Milinko Brašnjović, koji je bio jedan od direktnih izvršilaca, ispričao mi je da su bili uhapšeni par dana ranije i da je Veljko bio ljut, da su nosili maske i da su se dvoumili da li da uđu u restoran jer je bilo kamera. On je objasnio da je ušao i rekao "Kalispera". Video je da nisu za stolom za kojim je trebalo da sede Dedović i Stamatović, ali ih je video za drugim stolom i da nisu obraćali pažnju. Rekao je da je on pucao u Dedovića, a da je Lainović (Ljubomir) prišao i pucao u Stamatovića, koji je skočio na pištolj.

Hrvatin je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana".

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 15 godina priča o zločinima koje su pripadnici ove grupe počinili.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading