NIMALO LAK ŽREB: Srbija saznala imena protivnika na Eurobasketu

Autor:

Sport

08.03.2023

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša reprezentacija će mečeve grupne faze igrati u Ljubljani.

NIMALO LAK ŽREB: Srbija saznala imena protivnika na Eurobasketu

Foto: Eurobasket 2022/wikipedia.org/printscreen

Eurobasket

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu koje se od 15. do 25. juna 2023. održava u Sloveniji i Izraelu igraće u D grupi sa Turskom, Slovačkom i Mađarskom, odlučeno je žrebom u dvorcu na brdu pored Kranja.

Pošto su domaćini EP imali pravo da izaberu po jednu partnersku reprezentaciju koja će se takmičiti u grupi u njihovoj zemlji, Slovenija je izabrala Srbiju, pa će naše najbolje košarkašice igrati u Ljubljani, u dvorani „Stožice“, dok se Izrael odlučio za Češku. Dakle, grupe C i D će biti u Ljubljani, baš kao i eliminacione runde, a grupe A i B u Tel Avivu.

Naša bivša trofejna reprezentativka Sonja Vasić bila je specijalni gost na žrebu. Sonja se osvrnula na uspehe ženske reprezentacije na čelu sa selektorkom Marinom Maljković i na to kako je podići trofej dva puta u dresu Srbije, a ovom prilikom je predstavila novi izmenjeni pehar namenjen prvakinjama Evrope.

Republika

Foto: Starsport

Sonja Vasić

Sistem takmičenja će biti isti kao i prethodnih godina. U grupi igra svako sa svakim, a samo prvoplasirane ekipe direktno će u četvrtfinale posle tri odigrana meča. Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije u grupama igraće jedan kvalifikacioni meč za mesto u četvrtfinalu.

Karte za utakmice ženskog EP u ljubljanskim „Stožicama“ biće puštene u prodaju 15. marta, tačno tri meseca pre početka šampionata.

Grupa A: Crna Gora, Letonija, Španija, Grčka.

Grupa B: Belgija, Italija, Češka, Izrael.

Grupa C: Nemačka, Velika Britanija, Slovenija, Francuska.

Grupa D: Turska, Slovačka, Mađarska, Srbija.

Selektorka Marina Maljković je ubrzo posle žreba prokomentarisala grupu u kojoj će igrati njene izabranice.

Republika

Foto: KSS

Marina Maljković

Moj odgovor na pitanje o komentaru žreba je uvek isti… Kada igrate veliko takmičenje kao što je Eurobasket, onda nema lakših protivnika, pa tako nema ni lakših grupa i zbog toga sam se uvek trudila da istu pažnju posvetim svakom rivalu, bilo da on dolazi iz drugog, trećeg ili četvrtog šešira. Mi smo plan naših priprema sastavili davno, pre poslednje utakmice kvalifikacija, kada smo ga samo potvrdili. Na prvenstvo putujemo kao branioci šampionskog trona, što nikako ne treba da predstavlja pritisak na ovu novu generaciju, već samo kao motivacija i stimulacija da se ostvari što bolji rezultat. Znamo šta nam je činiti u narednom periodu i to moramo da sprovedemo u delo, kako bismo maksimalno spremne dočekale početak turnira u Ljubljani. Takođe bih želela da izrazim veliko zadovoljstvo što je slovenačka federacija odabrala baš nas za partnera i dala nam mogućnost da se takmičimo u Ljubljani. Sigurna sam da će se potruditi da se osećamo kao kod svoje kuće, kao i da ćemo imati veliki podršku sa tribina - rekla je selektorka Marina Maljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading